Einde dreigt voor honden- en kattenopvang Zuidhollandse Eilanden

Help! Dierenopvangcentrum Zuidhollandse Eilanden zoekt met man en macht een nieuwe plek voor de tientallen honden en katten van cliënten en particulieren. De opvang zit al 25 jaar op het Delta-terrein van zorginstelling Antes uit Poortugaal.

"Antes heeft het contract beëindigd per 1 januari 2020. Men heeft besloten dat op dit deel van het terrein iets anders moet komen", zegt Sjaak van Dongen vrijdag op Radio Rijnmond.

"Wat er voor in de plaats moet komen is nog onduidelijk. Gebruikers en medewerkers vinden het daarom ontzettend balen dat we weg moeten. We hebben ook al diverse gesprekken met de directie gevoerd, maar het leidt tot niets," aldus de coördinator.

Zwerfdieren

De opvang heeft meerdere functies. "We vangen katten en honden op van cliënten van zorginstellingen, maar ook van particulieren die op vakantie gaan en van de gemeente Albrandswaard die opvang nodig heeft voor zwerfdieren", legt Van Dongen uit. 

Vooral de sociale functie is belangrijk. "Cliënten van zorginstellingen hebben vaak geen opties om hun huisdieren onder te brengen bij familie of vrienden en dan laten zich zekf ook niet meer opnemen. Maar hier kunnen ze tegen een kleine vergoeding hun huisdier laten verzorgen en zo nu en dan ook hun hond zelf uitlaten."

De dierenhulpverleners willen graag opnieuw beginnen op een andere plek, maar hebben nog geen geschikt terrein gevonden. Daarom de oproep: help Dierenopvangcentrum Zuidhollandse Eilanden aan een nieuwe plek!

Genoeg tijd

Een woordvoerder van de zorginstelling zegt dat de dierenopvang altijd een warm hart is toegedragen. "Ondanks dat we de locatie op termijn zelf nodig hadden, mocht de dierenopvang vanaf 2015 onder zeer gunstige voorwaarden tijdelijk gebruik maken van de locatie", staat in een verklaring.

"In 2018 is reeds te kennen gegeven aan de dierenopvang dat we de locatie medio 2020 zelf nodig hebben voor nieuwbouw. Hiernaast zien we vanuit Antes dat patiënten weinig gebruik maken van dieropvang in het algemeen. Patienten brengen hun huisdieren liever bij bekenden in een vertrouwde omgeving onder. Ook spelen kosten van een dierenopvang een rol."

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Poortugaal
Deel dit artikel: