VERKEER

Ga jij in de file staan op A13 of Spijkenisserbrug ? Dit zijn de werkzaamheden in april

File door lang pinksterweekeinde
File door lang pinksterweekeinde © Rick Huijzer
Na het derde weekend van werkzaamheden rond de Beneluxtunnel (A4) kunnen de automobilisten tot eind juni even ademhalen. In die maand wordt nog een keer aan de tunnel gewerkt. Dat betekent niet dat de verkeershinder voorbij is. Wij hebben de wegwerkzaamheden in april voor je op een rij gezet.
Meest in het oog springend zijn de werkzaamheden aan de A13 en de Spijkenisserbrug (N492). Die brug tussen Spijkenisse en Hoogvliet gaat vanaf 13 april maar liefst een maand op slot voor het autoverkeer. Vooral het wegdek wordt opgeknapt. De afsluiting betekent dat voor veel weggebruikers de Hartelbrug de enige toegangspoort naar Spijkenisse is. Houd dus rekening met deze afsluiting.
Ook op de A13 is het raak. Tussen Ypenburg (Den Haag) en het Kleinpolderplein (Rotterdam) wordt vanaf 12 april drie weekenden aan de weggewerkt. Door de afsluiting zal het op de A4 een stuk drukker zijn.

Erasmusbrug in de steigers

De Erasmusbrug gaat vanaf half april in de steigers en dat heeft met name in de nachtelijke uren in Rotterdam gevolgen. Omrijden gaat via de Willemsbrug.
En voor mensen uit de Hoeksche Waard of hun visite is het komend weekend weer raak. Dan gaat de Heinenoordtunnel (A29) in beide richtingen dicht. Het is dus handig om ook in april goed voorbereid op reis te gaan.
Zie voor een volledig overzicht het lijstje:
De verwachte wegwerkzaamheden in de regio Rijnmond in april. | Foto:
De verwachte wegwerkzaamheden in de regio Rijnmond in april.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl