nieuws

Hoekse Lijn gedoopt tot Groot Nutteloos Bouwwerk

Tijdens een opmerkelijke ceremonie op Station Vlaardingen West is zaterdagmiddag de Hoekse Lijn symbolisch gedoopt tot Groot Nutteloos Bouwwerk. Dit fenomeen - een begrip in België - staat voor ongebruikte of nooit afgemaakte grootschalige openbare projecten.
De ludieke actie is volgens initiatiefnemer Frank Musch een uiting van frustratie van ongeveer 300 duizend mensen die nu al twee jaar zonder fatsoenlijk OV zitten.
Musch noemt onder meer het iedere keer uitstellen van de opening en de berichtgeving rond de vermeende incompetentie van IT-bedrijf Bombardier. Ook wijst hij op het gebrek aan empathie richting de reizigers en ondernemers in Hoek van Holland als aanleiding voor de ceremonie.
Na een speech voor de aanwezigen werd een fles rode wijn tegen de muur gegooid om de doop van het Groot Nutteloos Bouwwerk te bekrachtigen.

Hoekse Lijn

De Hoekse Lijn had binnen vijf maanden omgebouwd moeten worden van trein- naar metroverbinding. Tijdens die werkzaamheden waren onder meer problemen met de software voor de spoorwegbeveiliging. Ook werden er op onverwachte plaatsen kabels en leidingen aangetroffen en bleek op een aantal plekken de bodem te zijn vervuild.
Volgens een laatste voortgangsrapportage van het college van burgemeester en wethouders gaat de lijn in ieder geval niet voor het begin van het strandseizoen rijden. Het geld voor het ombouwproject is volgens de rapportage begin september op.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl