nieuws

Rotterdamse stem in metro? Welnee, 1 april-grap van de RET!

De RET is helemaal niet op zoek naar omroeper met een Rotterdamse tongval voor de bus, tram of metro. De oproep die het vervoersbedrijf maandagochtend deed op Radio Rijnmond was een 1 april-grap. Een hoop mensen tuinden erin.
Woordvoerder Rolf Harbers van de RET kondigde net na 07:00 uur aan dat de RET de stations in de toekomst graag met een Rotterdamse accent wilde laten aankondigen. Mensen die auditie wilden doen, konden zich daarvoor telefonisch aanmelden. Op Twitter deed het bedrijf er nog een schepje bovenop.
De 'auditielijn' was in werkelijkheid een nummer van Radio Rijnmond, doorgeschakeld naar een montageruimte waar verslaggeefster Marion Keete, alias Yvonne van de RET, klaar zat om de sollicitaties op te nemen. Klik op de blauwe icoontjes boven dit verhaal voor de hilarische momenten die dat in korte tijd opleverde.
De RET-grap werd ook op Facebook uitgevent. Hoewel sommigen daar direct twijfel hadden ("goeie 1 april-grap!"), tipten anderen bevriende personen met de mededeling "echt iets voor jou!".

Vergeet je klerezooi niet mee te nemen


Op Facebook werden direct ook suggesties gedaan om niet alleen de stem, maar ook de teksten van de omroeper te veranderen. Zoals: "Nou mot je uitstappen, anders krijg je een klap op je muil", "Oprotten nou, dit is de eindhalte" of "Willie oppleuren uit deze tram en vergeet je klerezooi niet mee te nemen."
Een van de reaguurders moest direct aan een typetje van Kaj Gorgels denken, zoals dat te zien is op YouTube.

Dat het een 1 april-grap was, vonden sommige mensen best jammer. Een van de reacties op Facebook: "Deden ze dit maar echt en niet alleen met 1 april. Heb je lachende gezichten in het ov, gaaf zou dat zijn!"
Een inwoner van Hoek van Holland zag haar kans schoon om een kwinkslag over de almaar uitgestelde Hoekse Lijn te maken. "Vergeet niet dat wij in Hoek van Holland ook met de metro willen, maar dat blijkt ook een 1 april grap..."