nieuws

Politie pakt Trainer Jerry M. op voor misbruik van minderjarige meisjes

Archieffoto
Archieffoto
De politie heeft de Rotterdamse atletiekcoach Jerry M. maandag aangehouden op verdenking van aanranding van - en ontucht met minderjarige meisjes. Hij wordt verhoord. Tot nu toe zijn vier aangiften binnengekomen tegen M.
In januari begon de politie een onderzoek naar de 59-jarige Rotterdammer, die werkte bij verschillende sportverenigingen in Nederland. Aanleiding waren onder meer publicaties in de media over ontuchtige handelingen met meisjes die hij trainde.
M. zou van 1982 tot mei 2017 verschillende meisjes tussen de 11 en 18 jaar hebben misbruikt. Dat gebeurde op verschillende plekken in Nederland en mogelijk ook in het buitenland. Enkele van hen zouden zwanger zijn geraakt.
Afgelopen zomer heeft de trainer bij de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) een bekentenis afgelegd over misbruikverdenkingen tegen hem. Justitie betrekt dat dossier in het onderzoek, meldde een woordvoerster. Het onderzoek is nog volop bezig. Pas als het klaar is, gaat het OM bekijken of en in hoeveel zaken M. zal worden vervolgd. Daarbij draait het niet alleen om de aangiften.
De afgelopen maanden heeft de politie gesprekken gevoerd met vrouwen die met hem te maken hadden als coach, recentelijk of in een ver verleden. In totaal zijn er volgens het OM ongeveer zestig mensen die actief zijn of waren in de atletiekwereld gehoord over de kwestie. Het ging de opsporingsdiensten er ook om een goed beeld te krijgen van M. en zijn manier van optreden.
Het onderzoeksteam van de zedenpolitie in Rotterdam sprak ook met slachtoffers van mogelijke strafbare handelingen die juridisch zijn verjaard. Zij konden eveneens hun ervaringen delen en kregen ondersteuning aangeboden.
M. was actief bij atletiekvereniging CAV Energie in Barendrecht. Later ging hij naar Den Haag Atletiek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl