nieuws

Aboutaleb: 'Jammer voor Nederland dat Bos van het politieke toneel verdwijnt'

Bram Peper over vertrek Wouter Bos (real media)
ROTTERDAM - Ahmed Aboutaleb vindt het jammer voor Nederland dat Wouter Bos van het politieke toneel verdwijnt. ,,Ook in mijn periode als staatssecretaris heb ik hem leren waarderen als een gedreven politicus, zowel als partijleider als minister van Financiën.
Hij heeft de crisis voortreffelijk gemanaged'', aldus de Rotterdamse burgemeester en partijgenoot van Bos. Hij ziet in Job Cohen de geknipte kandidaat om het stokje van Bos over te nemen. ,,Hij wordt in Nederland breed gewaardeerd, zowel links als rechts.''
Cohen heeft vrijdag zijn functie als burgemeester van Amsterdam neergelegd. Oud-minister Guusje ter Horst wordt genoemd als mogelijk opvolger van Cohen in Amsterdam. Burgemeester Aboutaleb heeft laten weten Rotterdam trouw te blijven.
Peper: "wat is dat toch met het gezin?"
Oud-burgemeester Bram Peper van Rotterdam zegt zeer verrast te zijn door het vertrek van Wouter Bos. "Wat is dat toch tegenwoordig met het gezin? Het is koddig dat dat onderwerp nu zo plotseling opkomt. Wouter is nog jong, dan kan je verschrikkelijk veel aan. Ik denk dat er meer aan de hand is dan alleen het gezin".
Volgens Peper heeft Bos tegen de verkiezingen opgezien. "We leven in een gespleten land en ik denk dat Wouter geen zin had om in een modderpartij terecht te komen. Hij denkt waarschijnlijk dat hij niet meer het vermogen heeft om boven de partijen te staan. Wat dat betreft is Job Cohen een goede keuze: streng maar tegelijk een goedmoedige man, met bindend leiderschap. Dat is precies waar Nederland behoefte aan heeft".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl