nieuws

Autistische Remco en medeleerlingen beginnen koffieketen Doorstroom

Rotterdam en omgeving heeft er een nieuwe koffieketen bij: Doorstroom. De koffie wordt geserveerd vanuit een tuktuk door leerlingen van Herenwaard, een middelbare school voor speciaal onderwijs. Het concept moet de hele regio veroveren.
Remco (17) is een pietje precies als het aankomt op de perfecte cappuccino. De temperatuur moet tot op de tiende graad kloppen en hij wil geen kruimeltje koffiedik in de beker. Lukt dat niet? Opnieuw. De barista wil alleen de beste koffie.
Remco is een van de leerlingen met autisme die met trots het certificaat 'junior barista' heeft gehaald. "Ik heb hier echt voor geleerd en weet wat ik doe", vertelt hij trots.
Gitte Nagel van VSO Herenwaard ziet Remco met trots zijn werk doen. "Wij willen met Doorstroom onze jongeren en andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geven weer een plek te krijgen op de arbeidsmarkt. Denk aan langdurig werklozen en tienermoeders."
"Koffie maken is een repeterende werkzaamheid. Dat is niet alleen voor autisten fijn, maar eigenlijk voor alle mensen. Een goed product maken geeft zelfvertrouwen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl