Feyenoord eenvoudig langs futloos Heerenveen: 3-0

Feyenoord heeft zich in de eigen Kuip herstelt van de nederlaag tegen FC Utrecht afgelopen weekend. Een futloos spelend sc Heerenveen werd donderdagavond eenvoudig met 3-0 aan de kant gezet door de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst.
In een matig gevulde Kuip (met een leeg vak S) had Feyenoord de wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal in handen. Nicolai Jørgensen leek na 20 minuten dan ook voor de 1-0 te zorgen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd na ingrijpen van de VAR. Sam Larsson duwde zijn tegenstander vlak voor de goal omver en werd hiervoor gestraft.
Twaalf minuten later was het alsnog raak. Jørgensen kreeg de bal uit een hoekschop voor zijn voeten en schoot van dichtbij eenvoudig de openingstreffer binnen. Op slag van rust leek Feyenoord al op 2-0 te komen via Steven Berghuis, maar zijn doelpunt werd eveneens geannuleerd wegens buitenspel van aangever Jens Toornstra.
In de tweede helft was het wederom eenrichtingsverkeer. Nadat Berghuis eerst nog een enorme kans op de 2-0 liet liggen, schoof hij de bal een minuutje later wel binnen. Tonny Vilhena zorgde twintig minuten voor tijd voor de definitieve nekslag. Hij schoot de 3-0 binnen uit een voorzet van Sam Larsson. Door de zege blijft Feyenoord vierde, nu op een punt van nummer drie AZ.

'Ik miste de afwezige supporters'

"We zitten in een hele moeilijke fase, met veel negativiteit bij de club", vertelt Jordy Clasie. "Daarom is het lekker dat je vandaag vrij makkelijk wint. We hebben nog zes wedstrijden te gaan en moeten in principe alles winnen, je hebt de strijd om plek drie in eigen hand."
Spits Nicolai Jørgensen scoorde, maar zag ook een doelpunt afgekeurd worden na inmenging van de VAR. "Het is een 'shit feeling' als je scoort en daarna ziet dat je goal wordt afgekeurd", vertelt de Deen, die duidelijk merkte dat de Kuip mager gevuld was. "Ik miste de afwezige supporters, je hebt als speler van Feyenoord toch een speciale connectie met de fans."

Vuurwerk

Ondanks een leeg vak S, en de nodige supporters die uit solidariteit naar dat vak niet in de Kuip aanwezig waren, verscheen er na een klein halfuur spelen vuurwerk op het veld. Vanuit de lucht kwamen lichtkogels en fakkels het veld op dwarrelen, waardoor het spel even stilgelegd werd.
Bekijk hierboven de volledige interviews van verslaggever Dennis van Eersel met Jordy Clasie en Nicolai Jørgensen.

Opstelling Feyenoord

Vermeer; Martina (82' Nieuwkoop), Botteghin, Van Beek, Haps; Clasie (77' Ayoub), Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jørgensen, Larsson.

32' Nicolai Jørgensen 1-0
53' Steven Berghuis 2-0
71' Tonny Vilhena 3-0