nieuws

Vrijdagmiddag 12.00 uur uitkomsten hertelling bekend

hertellen.jpg
hertellen.jpg
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag om twaalf uur maakt de Commissie tot Onderzoek van de Geloofsbrieven de uitkomsten van hertelling van de stemmen voor de Rotterdamse gemeenteraad bekend.
200 ambtenaren zijn in Sportcentrum Woudestijn op het terrein van de Erasmus Universiteit in Rotterdam de hele donderdag bezig geweest met het hertellen van de stemmen. Uit de uitkomst moet blijken of de hertelling afwijkt van de eerste uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. De PvdA haalde daarin 651 méér stemmen dan Leefbaar Rotterdam. Beide partijen zouden 14 zetels in de gemeenteraad krijgen.
Het onderzoek naar de onregelmatigheden op en rond de stembureaus is nog niet afgerond. De commissie werkt daar komende dagen aan door. Pas na het weekend spreekt ze een oordeel uit over de manier waarop de verkiezingen zijn verlopen en of de nieuwe raadsleden geïnstalleerd mogen worden.
Die uitkomsten worden dinsdag in een advies voorgelegd aan de gemeenteraad. In het uiterste geval kan de gemeenteraad beslissen dat er opnieuw moet worden gestemd.
Mocht de raad akkoord gaan met het uitkomst van het onderzoek, dan wordt de nieuwe gemeenteraad donderdag geïnstalleerd.
In Rijnmond Nieuws van donderdag 11 maart veel aandacht voor de nasleep van de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen. Kijk hieronder: