Onvoorbereid de marathon lopen voor zieke Vivian

Aankomende zondag is het zo ver, de marathon. Veel mensen bereiden zich goed voor op de marathon, maar Esther Pieterse doet het anders. Zij gaat de marathon lopen, zonder enige voorbereiding. En met een speciale reden. Namelijk voor haar vriendin Vivian, zij is ernstig ziek.

Vivian voert elke dag de strijd tegen kanker. Ze heeft veel operaties gehad, maar de ziekte blijft terugkomen. Vivian is geen opgever en staat positief in het leven.

"Ga je met een viool in de hoek zitten of probeer je er het beste van te maken. Dat laatste heb ik gekozen", vertelt Vivian. "Tuurlijk lukt het niet altijd. Ik lig ook wel eens voor pampus, helemaal na een zware ingreep. Maar zodra het weer gaat, dan sta ik op en probeer ik alles uit het leven te halen." Vertelt Vivian Mevissen.

Vivian Mevissen (links) en Esther Pieterse 

Afbeelding

Bewondering

Esther bewondert Vivian enorm en heeft daarom besloten om onvoorbereid de marathon te gaan lopen: "Elke keer weer heb ik zoveel bewondering voor haar, hoe zij terug komt van een zware operatie en binnen anderhalve maand weer op het strand staat. Vivian staat zo positief in het leven."

Vol bewondering vroeg Esther aan Vivian hoe doe je dat? Elke Blijven vechten tot het laatste moment en zo door blijven gaan.

"Het heeft allemaal met je geest te maken", vindt Vivian. "Het is eigenlijk een ongetrainde marathon." Met die metafoor heeft Esther besloten om de marathon te gaan lopen zonder te trainen.

"Ik vind het een hele eer en super lief dat Esther dit voor mij wil lopen en tevens voor alle mensen die tegen deze ziekte strijden."

De finish van Esther, waar Vivian op haar wacht, is aanstaande zondag te zien op TV Rijnmond.


 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Marathon 2019
Deel dit artikel: