Eis: rovende familieleden moeten 24 tot 42 maanden de cel in

Tegen een rovende familie die meer dan 160 inbraken pleegde op Goeree-Overflakkee, Zeeland en elders in het land, zijn celstraffen van 24 tot 42 maanden geëist. Ze roofden campers en auto's leeg langs de kust.

Met de inbraken voorzag de Italiaans sprekende familie uit het voormalige Joegoslavië in haar levensonderhoud, stelde de aanklaagster vrijdag voor de rechtbank in Middelburg. Drie kinderen en een schoondochter zouden door de ouders zijn gedwongen mee te doen.

Meerdere leden van het roversgezin werden vorig jaar augustus opgepakt in Domburg. Alleen de vader van de rovende familie heeft bekend enkele keren te hebben ingebroken. Hij zegt dat gedaan te hebben zonder dat anderen dat wisten. 

De aanklaagster vindt dat de Italiaans sprekende familie een criminele organisatie vormt en vervolgt de ouders voor het leiding geven daaraan. Ook verwijt ze hen mensenhandel en uitbuiting, heling, vervalsing van identiteitsbewijzen. 

Beweringen van vader Moris (43) en moeder Anna (42) dat ze op vakantie waren met een geleende camper, veegde de officier van justitie van tafel. Ze wees erop dat hun camper barstensvol gestolen spullen zat toen de politie de familie op 16 augustus aanhield. Het ging om twintig koffers, 36 tassen, ladingen kleding, apparatuur en speelgoed. Bovendien sloot de - ook gestolen - navigatie in hun camper naadloos aan op de plekken waar elke dag was ingebroken.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Goeree-Overflakkee
Deel dit artikel: