nieuws

Duncan Laurence 'relaxed' richting Eurovisiesongfestival

Duncan Laurence wordt opgewacht door fans bij Eurovision in Concert in Amsterdam.
Duncan Laurence wordt opgewacht door fans bij Eurovision in Concert in Amsterdam. © ANP/Remko de Waal
Ondanks zijn favorietenrol bij de bookmakers, is Duncan Laurence heel relaxed in aanloop naar het songfestival. De zanger uit Hellevoetsluis geeft zaterdag voor het eerst een echt optreden met zijn nummer ‘Arcade’, tijdens Eurovision in Concert.
Laurence blijkt deze avond zijn zenuwen goed onder controle te hebben. "Ik voel me heel relaxed,” zegt hij tegen het ANP. “Misschien komt het nog vlak voor ik op moet en denk: 'oh shit, ik moet zo in de AFAS voor heel veel mensen optreden'. Maar dat zien we dan wel, het komt allemaal goed."
Eurovision in Concert is een jaarlijks evenement in Nederland in aanloop naar het echte Eurovision Songfestival. In Amsterdam treden zaterdagavond 28 van 41 songfestivalacts op. Het evenement wordt gezien als de start van het Eurovisie seizoen. Ook is het de eerste graadmeter voor wie straks de uitschieters zijn op het liedjesfestival.

Internationale pers

Naast zingen moet Duncan vanavond ook aan de slag als presentator, hij is de gastheer van de concertavond. En als favoriet voor de eindoverwinning wordt hij ook nog eens door veel internationale pers aangesproken. Journalisten willen alles weten over de zanger die opgroeide in Hellevoetsluis. Er waren zelfs zoveel interviewverzoeken, dat niet iedereen tijd heeft gehad om Laurence vragen te stellen.
De 64ste editie van het songfestival vindt plaats in Tel Aviv, Israël. De eerste halve finale is op dinsdag 14 mei en de tweede op donderdag 16 mei. Duncan Laurence zal optreden tijdens de tweede halve finale. Als hij genoeg punten verzamelt, komt hij op zaterdag 18 mei uit in de finale.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl