Politie houdt Rotterdamse tiener aan om nepwapen

De politie heeft in de buurt van het Melanchthon Schiebroek in Rotterdam een jongen van 16 jaar opgepakt in verband met een melding van een wapen. De politie rukte met 14 wagens uit, het wapen bleek nep.

De agenten waren gewaarschuwd dat er in een auto in de buurt van de middelbare school een wapen zou liggen. Toen ze aankwamen stond er een stel jongens bij de auto. In de auto lag een wapen, dat later nep bleek te zijn. Twee van de jongens zijn aangehouden en moesten wachten in een politiebusje, één van hen is uiteindelijk meegenomen.


Volgens een van de jongens bij de auto ging het om een wapen voor een filmproject. Ze hadden het wapen voor één scene tevoorschijn gehaald, tien minuten nadat het nepwapen weer was opgeborgen kwam de politie aan.

Echte wapens

De afgelopen dagen moesten agenten vaker af op meldingen van wapens. Afgelopen vrijdagavond werden twee tieners uit Rotterdammer aangehouden voor bedreiging met een vuurwapen bij metrostation Slinge. Agenten troffen een revolver bij hen aan.

Zondagavond 7 april is een man van 28 uit Bleiswijk opgepakt op de Spectrumlaan. Op de bijrijdersstoel van zijn bedrijfsbus lag een luchtbuks met een vizier erop.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Politie
Deel dit artikel: