FC Rijnmond over Moniz bij Excelsior: 'Trainer voor de lange termijn'

Ricardo Moniz is de belangrijkste kandidaat om het seizoen bij Excelsior af te maken en de vertrokken Adrie Poldervaart op te volgen. "Mijn eerste idee was dat het juist een trainer is die tijd nodig heeft", zegt Harry van der Laan in FC Rijnmond.

De oud-spits van Feyenoord heeft met hem op de cursus betaald voetbal gezeten. "Ik weet dat hij een eigenwijze manier van voetbal heeft en dat ook graag erin wil brengen. Je kan hem vergelijken met Peter Bosz die ook wel enorm vanuit een eigen filosofie werkt.

Zijn tactiek en de manier hoe hij met spelers omgaat; daar heeft hij zijn eigen wijze voor. Voor vijf wedstrijden lijkt het mij te kort. Als je hem een paar jaar hem zijn gang laat gaan, dan denk ik dat je een uitstekende trainer binnenhaalt." 

Dennis van Eersel vindt Moniz ook meer voor de lange termijn. "Moniz is iemand met een langetermijnvisie. Die komt nu als interim. Als hij ze er dan inhoudt, kan ik me voorstellen dat hij gewoon blijft. Die ambities heeft hij ook. Maar wel als hij veel inspraak heeft op het lange termijn beleid van een club."

Bekijk hierboven heel het fragment in FC Rijnmond met presentator Bart Nolles, gast Harry van der Laan, Dennis van Eersel en Emile Schelvis. Daar is ook een Feyenoord-fragment te zien. Later komt ook heel de uitzending online.
 

Meer over dit onderwerp:
Sport FC Rijnmond Feyenoord Excelsior
Deel dit artikel:

Reageren