nieuws

Inspectie: kakkerlakken en muizenkeutels in restaurants

Steeds meer horecagelegenheden staan onder verscherpt toezicht, omdat ze zich niet houden aan regels voor voedselveiligheid en hygiëne. In Rotterdam gaat het om zeven bedrijven.
Uit de inspectierapporten van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat in 2017 in veel onder verscherpt toezicht gestelde restaurants ongedierte is aangetroffen. Het gaat vooral om muizen en kakkerlakken. Inspecteurs stuitten ook op vuil en schimmel in de keukens.
In de regio Rijnmond zijn zeven horecazaken onder verscherpt toezicht geplaatst. Allemaal in Rotterdam. Het gaat het om bakkerij Meknes aan de Goudse Rijweg, eethuis Fafi aan de Witte de Withstraat, Fjord B.V. aan de Blaak en Salam Food (inmiddels gesloten) in de Markthal.
Op Zuid zijn het: Ciao Alexius aan de 2e Rosestraat, Meydan BV aan de Beijerlandselaan en Fresh Wok aan de Groene Hilledijk.
Horecazaken kunnen ook verbeterpunten opgelegd krijgen. Dat was het geval bij twintig procent van de zeshonderd bedrijven in de regio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl