nieuws

Lil’ Delfshaven is de kleinste winkel van Rotterdam

"Het is de mooiste en kleinste winkel van Rotterdam", zegt een zeer trotse Lilia Costa. Lil’ Delfshaven is haar winkel. De locatie is opvallend te noemen: het is gevestigd in het historische brugwachtershuisje op de Lage Erfbrug.
Het is niet het enige brugwachtershuisje dat een nieuwe bestemming gekregen heeft. Nu veel bruggen automatisch open en dicht gaan, hebben zo'n 70 huisjes al een nieuwe functie gekregen, zoals een kapper, hotelsuite, galerie of viswinkel. Voor nog ongeveer 700 huisjes zoekt stichting Brugwachtershuisjes nieuwe invullingen.
Costa werkte voorheen als marketeer bij PostNL, maar zocht een nieuwe uitdaging. "Dit is een droom die werkelijkheid is geworden."
In Lil’ Delfshaven zijn veel producten uit Rotterdam-Delfshaven te koop, maar er kan ook een bakje koffie worden gedronken.
"Hier kun je Delfshaven komen ervaren, kunst, design en andere mooie producten. Je kunt ook informatie krijgen en een lekker bakkie drinken."
Voorlopig geniet Costa enorm van haar overstap. "Ik ben zo warm ontvangen, en zo goed geholpen door de ondernemers om mij heen." Lil’ Delfshaven is 7 dagen in de week open, 9 tot 5. "Maar op zondagen ietsjes later."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl