Ontsnapte oehoe uit Plaswijckpark gevangen

De oehoe die afgelopen vrijdag ontsnapte uit zijn kooi in het Plaswijckpark in Rotterdam is gevangen. De omgeving Straatweg in Rotterdam-Hillegersberg werd zondagochtend daarvoor afgezet.

De uil werd op vrijdag al in de buurt gefotografeerd door bewoonster Cora van Staalduinen die zag hoe ze de uil probeerden te lokken met kuikentjes. In de dagen daarna hield het beestje zich onder meer op in bomen en op daken.

Pas na twee dagen vrij rondvliegen, kreeg de Rotterdamse dierenambulance de uil zondag rondom de Bergluststraat te pakken.

Er was ook haast bij geboden, omdat kraaien de oehoe probeerden aan te vallen, zei Dierenambulancemedewerker Edwin Verhoeven vanochtend buiten adem. De kraaien hebben hem ook te pakken gekregen, de uil is gewond aan één oog.

Het beestje kon na twee dagen gevangen worden, omdat hij simpelweg uitgeput was en steeds minder hoog vloog. 

Een medewerker van Plaswijckpark kwam naar Hillegersberg om het dier weer over te nemen van de Dierenambulance: "Er was een klein probleem met zijn verblijf en toen ontsnapte hij. Eerst bleef hij nog in het park zelf rondvliegen, maar sinds gisteren was hij daar ook weg. Gelukkig is hij nu gevangen en kan hij weer terug naar zijn vriendjes."

Bewoner Jack Fens keek vanmorgen wel even vreemd op zijn neus aan de ontbijttafel. "We hoorden een enorm gekrijs van kraaien in de tuin. Toen ik ging kijken zag ik die grote oehoe op een tak in de tuin zitten, omringd door krijsende vogels. Toen hebben we de Dierenambulance maar gebeld." 
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: