Inspiratieloos Sparta in eigen huis met ruime cijfers onderuit tegen TOP Oss (1-4)

Sparta heeft zondagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden op het eigen Kasteel. Mede door twee doelpunten van oud-Spartaan Huseyin Dogan won TOP Oss met 1-4. Sparta was vroeg in de eerste helft nog op voorsprong gekomen via Deroy Duarte.
Hij verschalkte Oss-doelman Koeman met een schot van afstand, waarbij de doelman niet vrijuit ging. Ondanks de openingstreffer had Sparta het lastig om het spel te maken tegen de bezoekers uit Oss. Hennos Asmelash werkte na twintig minuten spelen de gelijkmaker binnen, na in eerste instantie een weifelend optreden van Sparta-doelman Kortsmit.
In de tweede helft toonde Sparta weinig inspiratie om echt op jacht te gaan naar een nieuwe voorsprong. TOP Oss kwam beter uit de kleedkamer en toonde zich steeds dreigender. Het was dan ook niet onverdiend dat Bryan Smeets ruim twintig minuten voor tijd de 1-2 binnenschoot.
Na de goal van Smeets was Sparta het helemaal kwijt. Direct na de 1-2 zorgde oud-Spartaan Huseyin Dogan voor de 1-3. Tien minuten later maakte hij ook nog de 1-4, kuste opnieuw het Kasteelgras, en zorgde er daarmee voor dat veel Sparta-fans teleurgesteld huiswaarts gingen.

Geen antwoord

"Dit is moeilijk te verklaren, het was heel slecht", vertelt Sparta-verdediger Bart Vriends. "We krijgen een heel onhandige goal tegen, maar hadden geen antwoord op de tactiek die TOP Oss hanteerde met vijf verdedigers en twee aanvallers."
"Dit komt hard aan, je bent het niet gewend en zeker niet in eigen huis", vult Royston Drenthe aan. "Het is een blamage voor iedereen om Sparta heen. Persoonlijk moet je jezelf daar wel voor straffen."
Bekijken en beluister hierboven de interviews van verslaggever Sinclair Bischop met Bart Vriends, Royston Drenthe en Huseyin Dogan.

Opstelling Sparta

Kortsmit; Dabo, Vriends, Abels, Auassar, Drenthe; Harroui, D. Duarte, Rayhi (20' Duplan - 69' L. Duarte); Dervisoglu, Ache.

Scoreverloop

7' Deroy Duarte 1-0
20' Hennos Asmelash 1-1
72' Bryan Smeets 1-2
73' Huseyin Dogan 1-3
84' Huseyin Dogan 1-4