112-NIEUWS

Man gestoken tijdens ruzie bij tankstation | Politie waarschuwt voor papieren phishingbrieven

De politie heeft een groot deel van het tankstation aan de Vredenoordkade afgezet na de steekpartij.
De politie heeft een groot deel van het tankstation aan de Vredenoordkade afgezet na de steekpartij. © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van vrijdag 29 maart.

Politie waarschuwt voor papieren phishingbrieven

De politie Drechtsteden waarschuwt mensen in de regio voor papieren phishingbrieven die met de post worden verstuurd. De afzender belooft in de Engelstalige brief 10 miljoen dollar aan de geadresseerde, als deze contact opneemt via een e-mailadres. “Trap hier niet in,” schrijft de politie op Instagram.
De bewoner wordt bij diens achternaam aangesproken en er staat een bedrijfslogo op de brief, waardoor de brief realistisch lijkt.
De bewoner wordt bij diens achternaam aangesproken en er staat een bedrijfslogo op de brief, waardoor de brief realistisch lijkt. © Politie Drechtsteden

Man gestoken tijdens ruzie bij tankstation

Een man is vrijdagmiddag rond 16:50 uur gestoken tijdens een ruzie bij een tankstation aan de Vredenoordkade in Rotterdam-Kralingen. Hij raakte gewond aan zijn arm en is naar het ziekenhuis gebracht.
Kort na de steekpartij heeft de politie een signalement van de dader verspreid. Een half uur later werd een verdachte aangehouden op de Sichemstraat, ook in Rotterdam-Kralingen.

Vrouw gewond door steekpartij, andere vrouw aangehouden

Een vrouw is vrijdagmiddag om 15:10 uur gewond geraakt bij een steekpartij op het Eudokiaplein in Rotterdam-Noord. Zij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Kort daarna viel de politie een huis binnen aan de Schiekade, in de buurt van Eudokiaplein. De deur werd opengebroken en er werd een politiehond ingezet. Daar werd een 27-jarige vrouw aangehouden die verdacht wordt van de steekpartij.
In de woning werd ook een vuurwapen gevonden, dat in beslag is genomen. Een 31-jarige man die aanwezig was in de woning, is aangehouden voor vuurwapenbezit.
De plek van de steekpartij bij Eudokiaplein is afgezet door de politie.
De plek van de steekpartij bij Eudokiaplein is afgezet door de politie. © AS Media

Man verdacht van schietpartij blijft vastzitten

De 38-jarige man uit Veendam die woensdag is aangehouden op Rotterdam The Hague Airport, blijft twee weken langer vastzitten. De man zou betrokken zijn geweest bij een schietpartij aan het Koolwitjespad in Hoogvliet op 22 februari, waarbij een 35-jarige man uit Hoogvliet zwaargewond raakte.
De verdachte stond gesignaleerd en werd woensdag door de Koninklijke Marechaussee aangehouden op het vliegveld.

Verdachte van drugshandel langer vast

De 47-jarige Rotterdammer die woensdagochtend in Capelle aan den IJssel is aangehouden op verdenking van drugshandel, blijft nog twee weken vastzitten. De man was eerder zelf doelwit van aanslagen en een poging tot ontvoering, zeiden bronnen tegen Rijnmond. De politie kon dat niet bevestigen.

130 flessen lachgas in beslag genomen bij inval garagebox

De politie heeft deze week 130 flessen lachgas in beslag genomen in de Spaanse Polder in Rotterdam. De vondst werd gedaan in een garagebox. Naast de lachgasflessen vond de politie veel andere benodigdheden zoals slagroompatronen.
Volgens de politie is de inval gedaan na een anonieme tip. De huurder van de garage moet zich bij de politie melden.
Een deel van de vondst die is gedaan in de garagebox.
Een deel van de vondst die is gedaan in de garagebox. © Wijkagent Noord-West via Instagram

Dixi-toilet in vlammen op

Een dixi-toilet ging donderdagavond volledig in vlammen op in Papendrecht. Rond 23:10 uur werd de brandweer opgeroepen in de Haagbeukhof. Bij aankomst was weinig meer over van het mobiele toilet.
Voor zover bekend raakte niemand gewond. Het is onduidelijk hoe de brand is ontstaan.
Van het dixi-toilet was weinig meer over toen de brandweer aankwam.
Van het dixi-toilet was weinig meer over toen de brandweer aankwam. © ZHZ Actueel

Jongen (16) aangehouden na vondst mes in schooltas

Een 16-jarige jongen is woensdag aangehouden bij een kluisjes- en tassencontrole op een middelbare school in Spijkenisse. In zijn tas vond de politie een opvallend mes.
Ruim duizend kluisjes en 110 tassen zijn gecontroleerd op meerdere middelbare scholen in Spijkenisse. Daarbij zijn ook vuurwerk, softdrugs, een stanleymes en een klapmes gevonden. Vanuit de scholen volgen nog een paar gesprekken met leerlingen naar aanleiding van de vondsten, laat de politie weten via Instagram. Dat zijn bijvoorbeeld gesprekken over de gevolgen van messenbezit. De controle is onderdeel van een bredere aanpak om de veiligheid op en rondom scholen te verbeteren.
Eén van de messen die de politie in beslag heeft genomen.
Eén van de messen die de politie in beslag heeft genomen. © Jeugdagenten Nissewaard via Instagram

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl