Man die zoontje van flat gooide aangeklaagd voor poging doodslag

De Marokkaanse man die begin januari in Ridderkerk zijn zoontje (1) vanaf de eerste etage van een flat aan de Fresiastraat naar beneden gooide, wordt vervolgd voor poging doodslag. Justitie verdenkt hem er ook van dat hij de baby voor die tijd door elkaar schudde en op de grond gooide. De man zal na het uitzitten van zijn straf worden uitgezet naar zijn geboorteland.

Het Openbaar Ministerie (OM) legt hem ook poging zware mishandeling ten laste voor iets wat in april 2017 gebeurde. De man zou toen zijn handen om de keel van de pas geboren baby hebben gelegd. 

Ook zijn 33-jarige echtgenote zou het zwaar te verduren hebben gehad. Het OM verwijt de man dat hij zijn vrouw sinds oktober 2016 stelselmatig zou hebben mishandeld. Ze werd onder meer in haar buik gestompt toen ze zwanger was. 

Toen de vrouw 5 januari vertelde te willen scheiden, explodeerde de man. Hij ging zijn echtgenote te lijf en richtte zijn woede ook op het zoontje. De vrouw probeerde het kindje in veiligheid te brengen, maar kon niet voorkomen dat haar man het kind van de eerste verdieping van hun flat gooide.

Het jongetje liep geen blijvend letsel op. De verdachte ontkent dat hij het kind naar beneden heeft gegooid.

De verdachte staat dinsdagmiddag voor de rechter in een zogenoemde pro forma-zitting. Daarin wordt bekeken hoe het staat met het onderzoek. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. 
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: