Meer dan 500 onveilige verkeerssituaties in onze regio

In de eerste week van het meldpunt voor onveilige verkeerssituaties zijn bij RTV Rijnmond 567 meldingen binnengekomen. In totaal zijnĀ 1177 stemmen uitgebracht in het onderzoek van Rijnmond, andere regionale omroepen en Local Focus naar onveilige situaties op de weg.

De top 3:

1. Vlaardingen, Westlandseweg. Op deze weg zijn twee gevaarlijke plekken gemeld. De kruising met het voetpad/fietspad uit het Oranjepark zou onoverzichtelijk en onlogisch zijn en daardoor erg gevaarlijk voor fietsers. Ook de kruising met de Hoflaan (zie foto) leverde veel stemmen op. Ook hier is de verkeerssituatie onoverzichtelijk en zouden automobilisten veel te hard rijden.

Afbeelding
 Bron: Google Maps

2. Rotterdam, fietspad op de Boompjeskade. Volgens een groot aantal melders is dit een gevaarlijk punt als je vanuit het oosten aan de waterzijde aan komt fietsen. Het fietspad verandert 'plotseling' in eenrichtingsverkeer en zou niet op een veilige manier zijn afgescheiden van de autobaan.

Afbeelding
Bron: Google Maps

3. Rotterdam, kruispunt Bergweg/Benthuizerstraat. Deze kruising wordt gevaarlijk gevonden voor het autoverkeer. Als je op deze plek naar het noorden gaat, rijdt opeens het verkeer van de andere weg naast je of recht op je af.

Afbeelding
 Bron: Google Maps

Hoe doe je mee?

Onze speurtocht naar onveilige verkeerssituaties gaat nog een week door. Gebruik ons Meldpunt Onveilig Verkeer om gevaarlijke situaties op de kaart te plaatsen en te stemmen op elkaars meldingen. Zo breng je de onveilige verkeerssituaties waarmee jij te maken krijgt onder de aandacht.
Begin mei maken we bekend wat de gevaarlijkste verkeerspunten in de regio zijn.

 LET OP! Alleen inzendingen via de tool worden in behandeling genomen. Stuur dus geen locaties per e-mail of antwoordformulier.

Foto's: Google Street View

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: