De Korfbalfinale in Ahoy of Ziggo Dome?

PKC/SWKGroep verloor zaterdag in de Ziggo Dome de Korfbal League-finale van Fortuna/Delta Logistiek. Het contract van het KNKV met de Ziggo Dome loopt echter af. Daarom is de vraag: moet de finale weer terugkomen naar Rotterdam Ahoy, de plek waar 30 jaar de finale gespeeld werd?

Henry van Meerten van het KNKV ziet het Gelredome in Arnhem ook als een optie. "Maar dat heeft een heel andere context, omdat ik zoveel mogelijk mensen naar het korfbal wil krijgen. Ik geloof niet dat het een reële optie is voor komend jaar. Maar laat het duidelijk zijn dat we met Ziggo én Ahoy in gesprek zijn.

Ziggo is vooral gespecialiseerd in een stuk entertainment, dat is ook wat er in ons event is veranderd. Ahoy heeft andere kwaliteiten, die hebben we in het verleden gezien. Het is aan ons om de juiste afweging te maken."

Bondscoach Wim Scholtmeijer neigt naar de Ziggo Dome, maar snapt dat de sfeer anders is. "Ik vraag me af of we in de Ziggo Dome nog meer kunnen ontwikkelen. Dat is wel lastig omdat je dan niet zoals Ahoy op die ring staat, half op de wedstrijd kijkt en gezelligheid hebt. Dat begrijp ik wel, dat is een prima argument. Maar ik heb daar zelf minder mee, dus vandaar dat ik neig naar de Ziggo Dome."

Laurens Leeuwenhoek van PKC is voor Ahoy. "Ik moet zeggen: vandaag zat de sfeer er goed in. Maar Ahoy heeft iets waar je als korfballer wil zijn. Maar als ik dit zo zie, kan dit ook tippen aan Ahoy."

Bekijk hierboven heel de reportage.

 

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren