Oppositie Rotterdam wil excuses vanwege sluiting school voor autistische kinderen

De communicatie van wethouders Kasmi (Onderwijs) en Bokhove (Jeugd) over de sluiting van Acato Rotterdam is ondermaats, vindt de voltallige oppositie van de Rotterdamse gemeenteraad. Acato is een kleinschalige en geborgen school voor kinderen met een autismespectrumstoornis. Zowel de schoolleiding, ouders van kinderen op de school als de gemeenteraad is slecht geïnformeerd, stelt raadslid Tanya Hoogwerf (Leefbaar).

Volgens haar zijn excuses op zijn plaats. “Deze ouders leven in grote zorgen, aangezien Acato voor veel van hen het einde van een lijdensweg op zoek naar passend onderwijs voor hun kwetsbare kinderen betekende. De uitkomst van de raadsbehandeling was teleurstellend voor hen.”


De onzekerheid van de ouders is volgens Hoogwerf versterkt door de slechte communicatie. “Deze was op zijn minst warrig te noemen en berustte in bepaalde gevallen ronduit op onwaarheden.”

Daarom wil de oppositie van de wethouders weten hoe er geïnformeerd is. Ook willen de raadsleden weten waarom de school per 1 mei wordt gesloten en niet op 31 juli, aan het einde van het schooljaar zoals eerder afgesproken.

De gemeenteraad besloot vorige week dat de gemeente de leerlingen van Acato een alternatief moet bieden, maar die afspraak is te vrijblijvend, vindt Hoogwerf. De Rotterdamse ombudsman kondigde vorige week al aan onderzoek te doen naar de sluiting.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Politiek010
Deel dit artikel: