EXPLOSIE

Drie gewonden door brand na explosie, Vlaardingse loodgieter mogelijk weer doelwit

Brand in pand Vlaardingse loodgieter Wilhelminastraat
Brand in pand Vlaardingse loodgieter Wilhelminastraat © MediaTV
Bij een huis op de hoek van de Wilhelminastraat en de Willem Beukelzoonstraat in Vlaardingen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gewoed na een explosie. Drie bewoners zijn naar het ziekenhuis gebracht.
De explosie was rond 01:45 uur. Door de ontploffing ontstond direct brand en de vlammen sloegen al snel uit het pand.
Volgens de veiligheidsregio hebben brandweerlieden één iemand van het dak van het huis gered. In totaal zijn drie personen met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
De brand en de explosie hebben zware schade aangericht aan het hele pand. Op meerdere verdiepingen liggen de ramen eruit. De woning is van binnen helemaal uitgebrand. Ruim een uur na de explosie was de brandweer nog kleine brandhaarden aan het blussen.

Vlaardingse loodgieter

Volgens ooggetuigen heeft de explosie iets te maken met de Vlaardingse loodgieter. In elk geval staat de garagebox direct naast de woning op zijn naam. Daar is al eerder een explosie geweest. In het pand waar nu brand heeft gewoed woont familie van de loodgieter.
Begin januari was er ook bij een ander huis in de Wilhelminastraat een explosie. De bewoners hadden toen geen idee waarom zij doelwit waren.
Op foto's is te zien dat op de bovenste verdieping van het pand een plaat zit getimmerd. Voorheen zat daar een andere plaat met daarop een verwijzing naar het loodgietersbedrijf. Die is na de vorige explosie in de naastgelegen garagebox vervangen door een lege houten plaat.
Ook staat op de straat voor het huis een mobiele camera om de omgeving in de gaten te houden.
De mobiele camera staat voor de deur van het pand in Vlaardingen
De mobiele camera staat voor de deur van het pand in Vlaardingen © MediaTV

Rechtszaak van start

Voor de explosies rond de Vlaardingse loodgieter zijn al meerdere verdachten opgepakt. Vorige week stond de eerste voor de rechter. Die zou verantwoordelijk zijn voor een explosie bij het huis van de loodgieter.
Het Openbaar Ministerie eiste 30 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk tegen de 27-jarige Rotterdammer. De rechter doet volgende week uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl