Patiëntjes Sophia Kinderziekenhuis ontmoeten helden van Feyenoord

Een speciale dag voor de patiëntjes in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Dinsdag werden ze bezocht door de selectie van Feyenoord.

"Ik wist eigenlijk niet dat Feyenoord kwam, maar nu ben ik wel blij", vertelt een jongen die in het ziekenhuis is voor zijn rug. "Ik heb handtekeningen en een foto gescoord!" roept een ander blij. Van wie hij handtekeningen heeft, weet hij alleen niet. 

Doelman Kenneth Vermeer is omringd door uitgelaten kinderen. "Je komt hier dingen tegen die je niet dagelijks ziet. Door onze aanwezigheid kun je ze laten lachen en plezier laten hebben. Dat is het belangrijkste."

Ook Robin van Persie vindt het belangrijk om er te zijn. "Voor ons is het ook heftig, maar het is een makkelijke manier om die kids een mooie dag te bezorgen."

Met dit traditionele jaarlijkse bezoek is ook het bedrag gepresenteerd dat de club heeft verzameld voor het Sophia Kinderziekenhuis. Het gaat om 30.606 euro. "En ik doe daar nog eens vijfduizend euro bovenop", laat Van Persie weten.

Het geld gaat naar een app waarmee kinderen die een mri moeten ondergaan, zich beter kunnen voorbereiden op wat er gaat gebeuren. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Feyenoord Sophia Kinderziekenhuis
Deel dit artikel: