PODCAST

Podcast Feyenoord: 'Spanning komt terug als PSV ook een 'gekke' wedstrijd verliest'

Igor Paixão viert de 1-2 voor Feyenoord tegen FC Utrecht
Igor Paixão viert de 1-2 voor Feyenoord tegen FC Utrecht © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
In Podcast Feyenoord werd de 4-2 zege van Feyenoord op FC Utrecht besproken. "Ik vond Feyenoord eigenlijk de hele wedstrijd prima spelen", aldus Dennis Kranenburg. Dennis van Eersel vond de wijze waarop Feyenoord stoïcijns doorging prijzenswaardig. "Zeker tegen een ploeg die sinds 6 oktober slechts één keer verloor in de competitie", voegde Frank Stout hieraan toe.
Volgens de mannen begon Feyenoord een tikkeltje slordig aan de wedstrijd, maar daarna richtte de ploeg van Slot zich opnieuw op. Alleen Ramiz Zerrouki was volgens de heren een dissonant aan Rotterdamse zijde. "Ik vind wel dat Zerrouki's eerste seizoen beter is dan het eerste seizoen van Timber", plaatst Van Eersel als kanttekening.

Hartman

"Aanvankelijk dacht ik dat het wel meeviel", zegt Kranenburg over de blessure van Quilindschy Hartman. "Slot dacht dat het weleens een zwaardere blessure kan zijn." Volgens de mannen zou een zware blessure een enorme domper zijn voor de jonge linksback, met het oog op het EK en een mogelijke miljoenentransfer. Hartmans beoogde vervanger, Marcos Lopez, voldoet volgens Kranenburg niet. "Het zegt veel dat Slot Lopez op de bank hield", zegt hij hierover. Van Eersel verwacht echter dat de Peruaan aankomende donderdag tegen FC Volendam wél gaat spelen.
"Ik vind Hartman echt heel goed, begrijp me niet verkeerd, maar als je ziet hoe Hancko de backpositie invult, is dat wel heel indrukwekkend", vertelt Van Eersel.

Paixao of Ivanusec?

Presentator Frank Stout gooit een dilemma op: "Zouden jullie kiezen voor Paixao of Ivanusec?" Zowel Van Eersel als Kranenburg vinden dat Ivanusec momenteel verder is dan de Braziliaan. "Als er iets mislukt bij Paixao zie je hem normaal gesproken de rest van de wedstrijd niet meer, maar vandaag was dat niet het geval. Dat was wel positief", aldus Van Eersel.
"Geloven jullie er nog in?" vraagt Stout, doelend op de titel. "Alleen maar als PSV in een 'gekke' wedstrijd ineens ook punten morst, bijvoorbeeld tegen Excelsior aankomende dinsdag", beantwoordt Van Eersel.
"Over een week is het gat twee punten, heeft Feyenoord Ajax net met 5-0 opgerold en wordt Feyenoord gewoon kampioen", grapt Van Eersel.

Hadj-Moussa

Stout vraagt aan de twee verslaggevers of Hadj-Moussa een versterking zou zijn. "Voor de breedte", vervolgt van Eersel. "Ik zie hem in de categorie Van den Belt. Het kan goed uitpakken."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl