MUZIEK

Fans, familie en vrienden lopen mee in grote rouwtocht voor overleden rapper Def Rhymz

De rouwtocht voor Def Rhymz trekt door de straten van Crooswijk
De rouwtocht voor Def Rhymz trekt door de straten van Crooswijk © Rijnmond
Bij uitvaartcentrum DELA De Boezem in Rotterdam-Crooswijk is het maandag rond het middaguur een drukte van jewelste. Fans van de recentelijk overleden rapper Def Rhymz (53) hebben zich daar verzameld om hem een laatste eer te bewijzen tijdens de rouwtocht die door de wijk trekt.
Def Rhymz, echte naam Dennis Bouman, overleed op zondag 24 maart aan hartfalen terwijl hij in afwachting was van een donorhart. De rapper, die vooral bekend stond om zijn nummer 1-hits Schudden en Doekoe, werd geboren in Suriname maar groeide op in Crooswijk.
De rouwtocht begint maandagmiddag om 12.00 uur bij het uitvaartcentrum aan de Boezemsingel en trekt vervolgens onder meer door de Crooswijksesingel, de Marnixstraat en de Crooswijkseweg. In totaal gaat de stoet 14 straten door langs plekken die belangrijk waren voor de rapper, om te eindigen op de Van Meekerenstraat om 13.00 uur.
Familie en vrienden van Def Rhymz wilden de rouwtocht in Crooswijk laten plaatsvinden om 'iedereen de mogelijkheid te geven om op gepaste wijze afscheid te nemen.'
Bij het uitvaartcentrum verzamelen zich steeds meer mensen om Def Rhymz een laatste groet te brengen
Bij het uitvaartcentrum verzamelen zich steeds meer mensen om Def Rhymz een laatste groet te brengen © MediaTV

Besloten afscheid

Na de rouwtocht is er een afscheidsbijeenkomst in besloten kring. Die vindt plaats in Bergschenhoek en is alleen op uitnodiging te bezoeken.
De familie van de rapper begrijpt dat ‘het houden van een besloten afscheid wellicht meer emoties met zich meebrengt’, gezien zijn grote sociale kring. ,,Toch vragen wij om begrip en respect voor de wensen van Def en zijn familie.”
Naast de rouwtocht wordt er ergens in de komende maanden nog een groot concert gegeven om het leven — en de muziek — van Def Rhymz te vieren. Dat concert wordt georganiseerd door dj E-Fortes, die Def Rhymz de afgelopen jaren muzikaal begeleidde. De details over dat concert worden later bekend.
Niet alleen de dood van Def Rhymz wordt betreurd, maar ook zijn leven wordt gevierd
Niet alleen de dood van Def Rhymz wordt betreurd, maar ook zijn leven wordt gevierd © MediaTV

Begrafenis in Suriname

Hoewel de uitvaartstoet in Rotterdam plaatsvindt, wordt de rapper daar niet begraven. Dat gebeurt in zijn geboorteland Suriname. Een succesvolle inzamelingsactie haalde in minder dan 24 uur ruim 50.000 euro op om dat mogelijk te maken. Dankzij de vele donaties kan ook de familie van Def Rhymz mee naar de begrafenis.
In een reactie op de donatiepagina laat de familie van de rapper weten zich enorm gesteund te voelen. "Dennis was altijd een trotse Surinamer en hij hield van zijn thuisland. Het is voor ons nu een enorme troost te weten dat hij rust zal vinden in het land van zijn roots. Jullie donaties hebben niet alleen financiële lasten verlicht, maar hebben ook bijgedragen aan het vervullen van zijn laatste wens. Dit is een onschatbaar geschenk dat we altijd zullen koesteren."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl