112-NIEUWS

Wilde achtervolging met twee kleine kinderen zonder gordel op de achterbank | 75-jarige vrouw vermist

Politiewagen
Politiewagen © Rick Huijzer
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van maandag 1 april.

75-jarige vrouw vermist

De politie roept mensen op om uit te kijken naar Femmy, een 75-jarige vrouw uit Heinenoord. Zij vertrok maandagmiddag rond 12:30 uur met haar witte Renault Twingo met rode accenten, vanuit het dorp Westmaas. Volgens de politie zou ze mogelijk in Rotterdam zijn en kan ze in de war overkomen.

Wilde achtervolging met twee kleine kinderen zonder gordel op de achterbank

De politie heeft zondagavond na een achtervolging een automobilist aangehouden die 140 over de snelweg reed, waar de maximumsnelheid 100 was. Op de achterbank zaten twee kleine kinderen zonder kinderstoel of gordel. Ook was de bestuurder onder invloed van cannabis, bleek uit een speekseltest. Dat meldt de politie.
De politie gaf de auto een volgteken en in eerste instantie volgde de bestuurder de politie naar een afrit, maar hij bedacht zich. Hij reed rakelings langs de vangrail terug de A13 op en daarna Rotterdam in. Daar werd hij uiteindelijk aangehouden bij De Kuip.
De bestuurder mocht iemand bellen om de kinderen op te halen, maar diegene wilde zijn identiteitsbewijs bij aankomst niet aan de politie laten zien. Beide mannen gingen in verzet en de politie moest een stroomstootwapen op hen richten om ze onder bedwang te krijgen. De tweede man kreeg een bekeuring voor het weigeren van het ID, maar mocht wel de kinderen meenemen.

Auto's zwaar beschadigd door frontale botsing

Maandagmiddag rond 14:15 uur zijn twee auto’s op elkaar gebotst op de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs. Een derde auto kon niet op tijd uitwijken en raakte ook beschadigd.
Alle inzittenden zijn nagekeken door het ambulancepersoneel, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. De drie auto’s stonden na het ongeluk tientallen meters uit elkaar, dwars over de weg. De twee zwaar beschadigde auto’s worden weggetakeld.
De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren. Vermoedelijk kwam een van de automobilisten op de verkeerde weghelft terecht en raakte toen de tegenligger.
Een van de betrokken auto's staat na het ongeluk dwars over de weg, het fietspad en de bosjes.
Een van de betrokken auto's staat na het ongeluk dwars over de weg, het fietspad en de bosjes. © Spa-Media

Auto volledig uitgebrand

Op de Jan Kobellstraat in Rotterdam-West is maandagochtend een geparkeerde auto uitgebrand. Dat gebeurde rond 06:30 uur. Snelle inzet van de brandweer kon niet voorkomen dat het voertuig volledig afbrandde. Ook auto's die vlakbij het brandende voertuig stonden zijn beschadigd geraakt. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.
De auto is volledig uitgebrand
De auto is volledig uitgebrand © Flashphoto

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl