FC RIJNMOND

FC Rijnmond over Hartman: 'Feyenoord weet al dat hij ook begin komend seizoen niet haalt'

Links de geblesseerde Quilindschy Hartman, rechts Feyenoord-watcher Dennis Kranenburg
Links de geblesseerde Quilindschy Hartman, rechts Feyenoord-watcher Dennis Kranenburg © VK Sportphoto/Rijnmond
Feyenoord boog zondag een achterstand om tegen FC Utrecht en liep in op koploper PSV, maar de zware blessure van Quilindschy Hartman was een flinke domper op de feestvreugde. Ook de mannen van FC Rijnmond wensen de linksback, die er lang uit ligt, alle sterkte.
"Verschrikkelijk", begint ESPN-verslaggever Sinclair Bischop. "Je hield je hart vast toen het gebeurde. Toen hij zelf het veld afging leek het mee te vallen. Maar als Feyenoord het nieuws zondagavond al publiceert is dat een slecht teken. Die ligt er echt maanden uit."
Maanden is nog zacht uitgedrukt, weet Feyenoord-watcher Dennis Kranenburg. "Ze weten bij Feyenoord al dat hij ook het begin van komend seizoen niet gaat halen. Dat moet heel zwaar voor hem zijn."
Hartman scheurde in 2021 al eens zijn voorste kruisband af, in dezelfde knie. "Stel dat het nu weer zijn kruisband is, dan weet hij wel welke weg hij moet afleggen", zegt Bischop. "Ik heb vaak gehoord dat dat helpt. De eerste dagen zal hij in de put zitten, daarna kan het hem helpen dat hij weet hoe hij terug kan komen."
"Er lijkt betrekkelijk weinig aan de hand, maar dat zijn vaak de zwaarste blessures", zegt analyticus Harry van der Laan. "Hij begint straks eigenlijk weer op nul en moet opnieuw laten zien wat zijn niveau is bij Feyenoord."
Quilindschy Hartman raakte geblesseerd na zijn overtreding op Niklas Vesterlund tijdens Feyenoord-FC Utrecht
Quilindschy Hartman raakte geblesseerd na zijn overtreding op Niklas Vesterlund tijdens Feyenoord-FC Utrecht © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven

Heel hoog niveau

Feyenoord won zondag met 4-2 van Utrecht, nadat het een 0-2 achterstand om had gebogen. "In Europa staat Feyenoord onder Slot in een toplijst qua comebacks. Als speler geeft het ook een geruststellend gevoel dat je al zo vaak bent teruggekomen. Toen Paixão de 1-2 maakte voelde je in het stadion dat Feyenoord die wedstrijd ging winnen. De tweede helft was van heel hoog niveau."
Met nog zeven wedstrijden te spelen is de achterstand op koploper PSV eveneens zeven punten. Dromen van een titel mag, vindt Van der Laan. Als het maar bij dromen blijft. "De eerstvolgende wedstrijd gaat PSV winnen bij Excelsior. En daarna zijn er nog zes wedstrijden en moeten ze er nog drie verliezen. En Feyenoord moet alles winnen. Het is vrijwel onmogelijk."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl