EXCELSIOR

Excelsior kan zichzelf én Feyenoord dienst bewijzen met stunt tegen PSV: 'Zou graag willen helpen'

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen
Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen © Henny Meyerink/BSR Agency
Excelsior staat dinsdagavond voor een loodzware opdracht. Koploper PSV komt langs en de Kralingers pakken amper punten in de laatste maanden. Zit een stunt er in? In Kralingen kijken ze ook al over deze wedstrijd heen, naar duels waar het logischer is dat er punten gepakt kunnen worden.
PSV verloor wel voor het eerst in de competitie, afgelopen weekend. Het gat richting Feyenoord is nog steeds fors, met zeven punten in de laatste zeven wedstrijden. Excelsior kan niet alleen zichzelf een goede dienst bewijzen, maar Feyenoord zal dinsdag ook juichen voor Excelsior.
"Ze zijn iets dichterbij gekomen van het weekend. Ik zou graag willen helpen, dus wie weet", lacht Dijkhuizen. Hij heeft genoeg aan zijn hoofd met betrekking tot zijn eigen ploeg. Na de vorige speelronde staat Excelsior voor het eerst onder de degradatiestreep.
"Natuurlijk baart het zorgen. Het vertrouwen dat het goedkomt is er nog steeds. Vanmorgen merkte ik dat ook in gesprek met Kenzo Goudmijn en Stijn van Gassel. Dat gevoel moeten wij ook blijven houden. Het is maar één punt, nog niet een heel groot gat. Psychologisch staan we nu wel onder de streep, dat is altijd vervelend."
Dijkhuizen kijkt ook al schuin over het duel met PSV heen

Blessures bij Excelsior

Excelsior heeft te maken met veel blessures. Dat is ook tegen PSV nog het geval. "Ik kan niet veel omzetten, er zit niet veel verschil in de selectie. Er zijn geen nieuwe blessures, Lamprou en Driouech zijn weer iets fitter dan voorheen. Widell kan nu weer een deel spelen."
"Het is herstellen, herstellen. Kort trainen en veel verzorgen. We kijken ook met een schuin oog over de wedstrijd heen naar het duel met Zwolle op zaterdag, dat heel belangrijk is. Ik heb als coach nog niet zo hoeven overdenken, maar het is nu wel belangrijk om dat te doen."
Julian Baas onderschrijft dat het duel met PEC Zwolle misschien wel belangrijker is. "Stunten tegen een topploeg, dat zouden lekkere punten zijn. Maar een resultaat in Zwolle en vooral onze drie thuisduels met FC Volendam, NEC en Heracles Almelo, daarin moet het gebeuren. En daar geloven wij in."
Julian Baas over Excelsior: 'Wij geloven er nog in'
Het duel tussen Excelsior en PSV begint dinsdag om 20:00 uur en is live te volgen op Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl