nieuws

Meeste deelgemeenten hertellen niet

ndeelgemeente04_03.transfer.cropresize.tmp.jpg
ndeelgemeente04_03.transfer.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - In de meeste Rotterdamse deelgemeenten worden de stemmen voor de deelraadsverkiezingen niet opnieuw geteld. De Commissie voor Geloofsbrieven had de deelgemeenten dit wél verzocht, maar de meesten doen dit niet.
In Hillegersberg-Schiebroek, Feijenoord en Rotterdam-Noord zijn de stemmen al herteld of gedeeltelijk opnieuw herteld. Omdat dit in orde was, zien deze deelgemeenten geen reden om de stemmen nog een keer te bekijken.
Prins Alexander, Overschie, IJsselmonde, Kralingen-Crooswijk, Hoek van Holland en Delfshaven hebben aangegeven geen hertelling te doen omdat daar geen misstanden zijn geconstateerd. In Delfshaven waren wél problemen, maar daar is de definitieve uitslag dinsdagavond unaniem aangenomen.
Alleen in Charlois is men wél begonnen met de hertelling. Vrijdag werden zes omstreden stembussen opnieuw geteld en vanaf donderdag worden ook de overige 24 stembussen uit Charlois aan een nadere telling onderworpen.
De stemmen voor de gemeenteraad worden wél allemaal opnieuw geteld. Dat heeft de commissie voor de Geloofsbrieven dinsdag besloten. Die hertelling begint donderdag en is waarschijnlijk vrijdag afgerond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl