Bewoners Lijnbaanflats overhandigen petitie aan wethouder

Tientallen bewoners van de Lijnbaanflats in het centrum van Rotterdam hebben donderdag een petitie aangeboden aan wethouder Kurvers (Bouwen). Ze zijn boos over de overlast die de verbouwing van hun flats door Vestia heeft opgeleverd. Wekenlang waren huizen onbewoonbaar en lang niet iedereen kreeg een vervangende woning.

De hoogbouw van de flats moet nog verbouwd worden. Deze bewoners houden dan ook hun hart vast voor wat hen te wachten staat. "Sommige bewoners konden enkele dagen niet bij hun toilet, dat kun je ouderen niet aandoen", zegt bewoonster Annemarie Aaldijk. Ook werden beschadigingen aangericht in de woningen.

Bewoner Danny Dos Santos hoopt dat de wethouder druk kan uitoefenen op Vestia om de bewoners tegemoet te komen. "We zijn blij dat de huizen beter worden geïsoleerd en verder aangepakt worden, maar niet op deze manier."

Kurvers belooft de twee mappen met 160 handtekeningen mee te nemen naar Vestia en de roep van de bewoners over te dragen. "Veel meer kan ik helaas niet doen, dit is een zaak tussen huurder en verhuurder", zegt hij.

Vestia beloofde eerder wel een vergoeding te betalen aan de bewoners voor de beschadigingen. PvdA-Kamerlid Henk Nijboer stelde Kamervragen over de kwestie. In de Rotterdamse raad stelde SP schriftelijke vragen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Politiek010
Deel dit artikel: