Klaas van Kruistum over The Passion: 'Het draait om de verhalen van mensen'

"Dat is waar het om draait, de verhalen van de mensen", vertelt Klaas van Kruistum. Donderdagavond neemt hij de rol van verslaggever op zich in The Passion in Dordrecht, waarbij hij mensen in de processie zal gaan bevragen.

The Passion is een hervertelling van de laatste uren van het leven van Jezus in de vorm van een groot muzikaal evenement. Traditiegetrouw trekt er een processie met duizend mensen en een groot verlicht kruis door de straten op weg naar het hoofdpodium.

"Mijn taak is om bij dat enorme kruis te zijn, bij de processie. Het is de bedoeling dat ik erachter kom wat mensen drijft om mee te lopen", zegt Van Kruistum. "Ik vind dat zelf de meest interessante vraag: waarom iemand mee zou lopen. Er zijn mensen die echt vast kunnen houden aan het verhaal van Jezus, die er dingen uit kunnen halen. Ik ben heel benieuwd en nieuwsgierig."

Die verhalen zijn vooraf niet te produceren. "Er zijn al wel een aantal mensen die we gesproken hebben, waarvan we weten dat ze meelopen. Maar verder gebeurt alles live", vertelt Van Kruistum. 

Zelf vindt hij Dordrecht als podium voor The Passion een uitstekende keuze. "Het is een fantastische plek, heel fijn om er te zijn."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws The Passion Dordrecht
Deel dit artikel: