MARATHON2024

Na 30 jaar You'll Never Walk Alone stopt Lee Towers bij de marathon

Lee Towers bij de start van de marathon van Rotterdam
Lee Towers bij de start van de marathon van Rotterdam © Rijnmond
Wie de marathon zegt, zegt Lee Towers. Jaar na jaar beklimt de zanger de hoogwerker aan de startstreep om het wereldberoemde You'll Never Walk Alone door zijn gouden microfoon te zingen. Maar hoeveel kippenvel het ook veroorzaakt bij menig marathonloper, over anderhalve week zingt hij het voor de laatste keer.
Wie als hardloper nog één keer wil genieten van de zangkunsten van de 78-jarige Rotterdammer en wie nog één keer een high five van de zanger wil krijgen, moet op 14 april om 10:00 uur bij de Erasmusbrug zijn. Lee Towers zingt dan voor de laatste keer aan het begin van de marathon zijn bekende hit You'll Never Walk Alone.

Verschillende redenen

Jarenlang werden Lee Towers en de marathon in één zin genoemd, maar dat is na de editie van dit jaar over en uit. Menig marathonloper zal een klein traantje laten, maar in een persbericht staat dat de organisatie en de zanger samen hebben besloten dat dit de laatste keer is. Volgens Towers waren daar verschillende redenen voor: "Ik heb dertig keer gezongen tijdens de marathon, een hele lange tijd. Nu ben ik 78 jaar. Het is ooit een keer goed. Je moet keuzes maken in het leven."
Ook de operatie aan zijn heup vorig jaar heeft zijn tol geëist. De zanger viel vorig jaar tijdens zijn verhuizing en kwam daarbij lelijk terecht. Towers zegt de hoogwerker ook dit jaar niet te kunnen beklimmen. "Ik had gehoopt fysiek wat beter uit de voeten te kunnen, maar dat is nog niet zo. Het is een loopevenement maar er is bij mij weinig lopen overgebleven."

Goed overleg

De keuze om dit jaar voor het laatst You'll Never Walk Alone te zingen, is volgens Towers in goed overleg met de organisatie genomen. "Ik had eerder al bedacht dat dertig keer een mooi moment zou zijn om te stoppen. Bovendien is er nu een nieuwe organisatie voor de marathon."
Sinds 1 oktober is Wilbert Lek de nieuwe marathon-directeur. "Lee Towers zal voor altijd verbonden zijn aan de marathon. We willen Lee bedanken voor zijn jarenlange toewijding en kijken er naar uit om nog één keer te kunnen genieten van zijn optreden bij de start", zegt hij.
Volgens de organisatie blijft het lied wèl verbonden aan de marathon. De lopers krijgen het op een andere manier te horen, vlak voordat ze aan de 42,195 kilometer hardlopen door de stad beginnen.

Onlosmakelijk verbonden

Ondanks dat de keuze weloverwogen is, verwacht Towers tijdens de marathon wel de nodige tranen te laten. "Ik begin me te realiseren dat het mijn laatste keer wordt, dat is best gek. Ik ben een emotioneel mens. Er zal echt wel een traantje weggepinkt moeten worden." Hij is blij dat het nummer nog wel te horen zal zijn. "Het is toch een soort legacy."
Towers draagt iedereen die heeft gekeken of geluisterd in de afgelopen decennia een warm hart toe: "Bedankt voor het enthousiasme en de vibe. We zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl