nieuws

Vreewijkers en Havensteder treffen elkaar in rechtszaal

Het was een opmerkelijk proces in de Rotterdamse rechtbank. Acht bewoners van de straat Maarland in Rotterdam-Vreewijk waren voor de rechter gedaagd door woningcorporatie Havensteder. Inzet: ze moeten hun woning verlaten voor een renovatie, maar hebben daar vooralsnog geen zin in.
De zaak draait om de grootschalige opknapbeurt Vreewijk Verder. Ruim 1400 woningen moeten worden geïsoleerd, aangepast en gemoderniseerd. Dat proces loopt al jaren en zal nog zeker drie jaar duren.
Tijdens de zitting liepen de emoties soms hoog op en klonken er regelmatig geluiden van afkeuring, gejoel of gejuich. Rechter Jennifer Willemsen dreigde zelfs met verwijdering toen er een applaus door de afgeladen zaal rolde.
De rechter zocht naar compromissen en toenadering van de twee kampen. Duidelijk is dat de communicatie in de loop der jaren is verhard. Eén bewoner ging direct overstag en stemde in met renovatie. Met drie van de acht gedaagden worden op korte termijn nieuwe gesprekken gevoerd om de impasse te doorbreken.

Bekijk hierboven een video over de opknapbeurt voor Vreewijk en het proces.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl