ADVOCAAT

19-jarige Rotterdammer gepakt voor plannen terrorisme

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Openbaar Ministerie Rotterdam
Een 19-jarige Rotterdammer is gearresteerd omdat hij wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. De man kwam in beeld door een document van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).
De man is donderdag 28 maart in zijn woning in Rotterdam aangehouden, meldt het Openbaar Ministerie vandaag. Daarbij zijn geen explosieven of wapens gevonden. Wel zijn er meerdere gegevensdragers in beslag genomen. Dat zijn bij voorbeeld computers of telefoons. Deze worden nog onderzocht.

Gezinswoning

De voordeur van de woning waar de aanhouding plaatsvond, is dichtgetimmerd met houten platen. De verdachte woont in het huis in Ommoord met zijn familie. Buurtbewoners zeggen tegen een verslaggever van Rijnmond dat het gezin pas ongeveer een half jaar geleden is verhuisd. Het is niet duidelijk of de familieleden thuis waren toen de aanhouding plaatsvond.

Ambtsbericht

De man kwam in beeld na een ambtsbericht van de AIVD. Dat is een document waarmee informatie van de AIVD wordt gedeeld. Daarop zijn de politie en het Openbaar Ministerie ingeschakeld.
De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat de man nog 14 dagen langer mag worden vastgehouden. Hij zit in volledige beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl