OM gaat in beroep tegen vrijspraak in moordzaak Joëlle

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van een voormalig stel uit Zwaag voor moord op (stief)dochter Joëlle Tromp in 2012. Het OM denkt dat de 29-jarige vrouw uit Uitgeest geen zelfmoord gepleegd, maar dat ze opzettelijk om het leven is gebracht door haar moeder Linda H. (60) en stiefvader Leo den H. (64).

Linda H. werkte in therapeutisch centrum Jedidja in Meerkerk. Een grote zedenzaak daar bracht de recherche op het spoor van de moord. Andere dubieuze sterfgevallen en zelfmoorden van patiënten van Jedidja zijn onderzocht, maar justitie vond geen bewijs voor meer moorden.

Gebrek aan bewijs

Het tweetal werd vorige week door de rechtbank vrijgesproken wegens een gebrek aan bewijs. De officier van justitie had eerder een celstraf van tien jaar tegen beiden geëist.

Volgens de aanklaagster hadden de twee een zelfmoordmiddel besteld in China en hebben ze dat toegediend aan Joëlle terwijl ze haar vasthielden. Drie getuigen verklaarden dat Joëlle, invalide geworden door een ziekte, niet dood wilde en dat de moeder zelf in 2012 hun had verteld dat ze haar dochter had geholpen.

De rechtbank achtte hun verklaringen anderhalve week geleden niet voldoende om als bewijs te dienen. Daarnaast was er onvoldoende steunbewijs. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Meerkerk
Deel dit artikel: