112-NIEUWS

Vijf baby-eendjes gered uit put | Douane onderschept miljoenen illegale sigaretten in zeecontainer

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Dierenambulance West Nederland
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van woensdag 3 april 2024.

Vijf baby-eendjes gered uit put

Het waren angstige momenten voor vijf baby-eendjes in Bergschenhoek: de dieren zaten namelijk vast in een put aan de Boterdorpseweg. De beestjes werden ontdekt nadat voorbijgangers gepiep hoorden. Daarop werd de brandweer ingeschakeld.
Met behulp van een emmer wisten de hulpdiensten de vijf baby-eendjes uit de put te halen. De moeder van de kleintjes zag haar kinderen kort daarna weer in de nabijgelegen sloot.

Douane onderschept miljoenen illegale sigaretten in zeecontainer

Het Combiteam Smoke, een speciaal team van de Douane, heeft vorige week ruim 27 miljoen illegale sigaretten onderschept. De sigaretten zaten in een zeecontainer die het team doorzocht tijdens een controle. Als de vondst niet was gedaan, liep de overheid ruim 6 miljoen euro aan accijns mis.
De onderschepte sigaretten zijn vernietigd.
Een eerdere vondst van de Douane
Een eerdere vondst van de Douane © FIOD

Vrachtwagen met flinke rook op N915

Uit een vrachtwagen op de N915 in de richting van Papendrecht naar Alblasserdam kwam woensdagmiddag een hoop rook. Er werd vermoed dat er brand was, maar het ging uiteindelijk om een onderdeel van het voertuig dat niet goed werkte. Daardoor ontstond een hoop rook en zette de bestuurder de vrachtwagen uiteindelijk aan de kant van de weg.
Dat gebeurde ter hoogte van Alblasserdam. Tijdens het incident zijn geen gewonden gevallen. Wel is de vrachtwagen total loss verklaard.
De vrachtwagen vervoerde een ander voertuig
De vrachtwagen vervoerde een ander voertuig © AS Media

Steekpartij in zorginstelling, dader meldt zichzelf bij politie

In een zorginstelling aan de 1e Pijnackerstraat in Rotterdam Noord vond woensdagmiddag een steekincident plaats. Twee mannen van 40 en 49 uit Rotterdam raakten daarbij gewond. Het gaat om een cliënt en een medewerker van de instelling.
De verdachte sloeg op de vlucht, maar meldde zich een aantal uur later bij de politie. Wat er precies is gebeurd is onbekend.

'Op gekapseisde trekpont stonden te veel mensen'

Het ongeluk met een gekapseisde trekpont bij Zuidland kwam doordat er te veel mensen op stonden. Zeker vijftien mensen vielen in februari vorig jaar in het water. Op het pontje stond nergens aangegeven hoeveel mensen er op mochten, zegt de Onderzoeksraad voor Veiligheid.
Het trekveer ziet er vrij groot en stabiel uit, maar er konden in feite maar vijf mensen op staan, zegt de Onderzoeksraad. Ook bleek een van de drijfelementen lek te zijn.
Het trekpontje ligt ondersteboven in het water
Het trekpontje ligt ondersteboven in het water © MediaTV

Tienduizenden euro's buit bij inbraak in slagerij

Een slager in Dordrecht is al een paar dagen dicht omdat in het paasweekend inbrekers binnen zijn geweest. Bij de slagerij in winkelcentrum Sterrenburg is voor tienduizenden euro's aan apparatuur meegenomen.
De slagerij was net verbouwd en mogelijk was veel van de apparatuur nieuw. De winkel gaat naar verwachting komend weekend weer open. De schade is enorm want veel vlees dat nog in de slagerij lag, moet waarschijnlijk worden weggegooid.
Voor tienduizenden euro's buit bij inbraak in Dordtse slagerij
Voor tienduizenden euro's buit bij inbraak in Dordtse slagerij © Rijnmond

Verdachten opgepakt voor witwassen

De FIOD heeft een Rotterdammer (38) en Amsterdammer (36) opgepakt voor onder andere witwassen. Twee huizen en een bedrijfspand in Rotterdam zijn doorzocht. Daarbij zijn administratie en een groot bedrag aan contant geld in beslag genomen.
Het onderzoek begon na een tip van de Belastingdienst. Die had ontdekt dat in 2020 en 2021 voor bij elkaar 380 duizend euro omzetbelasting onterecht was teruggevraagd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl