112

Achtervolging met snelheden tot 200 kilometer per uur eindigt in woonwijk

Achtervolging met Luxemburgse auto eindigt in Rotterdam
Achtervolging met Luxemburgse auto eindigt in Rotterdam © JBMedia
Als politieagenten dinsdagavond op de Van Brienenoordbrug een Audi opvallend zien rijden, besluiten ze om de auto een stopteken te geven. Maar zodra de letters 'STOP POLITIE' in beeld komen bij de bestuurder, gaat hij er plankgas vandoor.
De auto, met Luxemburgs kenteken, gaat met hoge snelheid van de A16 naar de A20 richting Schiedam. De snelheidsmeter tikt soms de 200 kilometer per uur aan, zegt de politie. Op dat deel van de A20 geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur.
Een kilometer of acht verderop rijdt de bestuurder bij afrit Spaanse Polder de snelweg af, maar aan de andere kant van het viaduct rijdt hij de A20 weer op, terug de andere kant op.

Inzet politiehelikopter

Dan kiest hij er niet veel later voor om de snelweg bij afrit Blijdorp te verlaten en Rotterdam in te rijden.
De auto is klemgereden door meerdere politiewagens
De auto is klemgereden door meerdere politiewagens © JBMedia
Inmiddels zitten niet alleen de agenten die hem wilden controleren achter de Luxemburgse auto aan. Het achtervolgingsteam is uitgebreid met vijf snelle auto's van de verkeerspolitie en een helikopter, vertellen ooggetuigen.
Als de bestuurder vanaf de Beukelsdijk in het centrum van de stad een woonwijk in rijdt, wordt hij klemgereden. Op het Henegouwerplein eindigt de achtervolging.

Rijden onder invloed

De man wordt aangehouden voor zijn snelheidsovertreding en voor rijden onder invloed. Een andere inzittende wordt ook aangehouden. Agenten keren de Luxemburgse auto binnenstebuiten om te kijken of er verborgen ruimtes in zitten en verboden spullen liggen.
Of er iets is gevonden, is onduidelijk. Ook is onduidelijk waarom de auto er als een speer vandoor ging toen agenten hem wilden controleren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl