KUNST

Kunstenaar Ché eert Def Rhymz met muurschildering

Muurschildering van Def Rhymz
Muurschildering van Def Rhymz © Rijnmond
In Crooswijk is Def Rhymz geëerd met een muurschildering door Ché Lanser. “Def Rhymz was één van de grondleggers van de Nederlandse hiphopmuziek. Met dit kunstwerk wil ik een steentje bijdragen aan het eren van de Rotterdamse trots.”
Bij aankomst is Ché druk bezig met de muurschildering. Hij legt de laatste hand aan zijn werk. Hier en daar spuit hij er nog wat verf bij, om vervolgens op een afstandje het geheel te bekijken. Hij staart een beetje nostalgisch naar zijn schildering als hij begint te praten over Def Rhymz en zijn muurschildering.
“Dennis Bouman (de echte naam van Def Rhymz) is een inspiratie voor velen", zegt Ché. "Hij laat de jeugd zien wat voor mogelijkheden er zijn, wat je kan doen met je leven. Hij wilde muziek maken en ging daar vol voor." Hij is even stil, maar vervolgt dan: "Het is zo zonde dat hij op zo’n jonge leeftijd is overleden. Ik vind het mooi dat ik op deze manier een steentje kan bijdragen aan het in stand houden van zijn naam. Opdat hij nooit vergeten mag worden.”
Het is niet zo gek dat Ché juist in Crooswijk zijn muurschildering maakt. Zowel Def Rhymz als Ché zelf groeiden daar op. “Ik ken Dennis al van jongs af aan. We speelden vroeger vaak met een groot clubje op het zwarte pleintje hier in Crooswijk. Na zijn dood zag ik dat er in Amsterdam een muurschildering van hem was gemaakt. Dat vond ik prachtig, maar ik vond dat er ook een in zijn geboortestad Rotterdam moest komen, en dan specifiek in Crooswijk natuurlijk.”
Ché werkend aan zijn muurschildering
Ché werkend aan zijn muurschildering © eigen beeld
De muurschildering van Def Rhymz zal omlijst worden met allerlei songteksten en andere woorden die doen denken aan de Rotterdamse artiest. “Ik wil vooral songteksten van oudere nummers in de muurschildering verwerken. Verder zullen de woorden symbool staan voor alles van Def Rhymz dat ons trots heeft gemaakt.”
De muurschildering is 4 april af. “Vandaag worden de laatste puntjes op de i gezet. Vanaf morgen kan iedereen het werk komen bekijken.” De muurschildering is te bewonderen op de muur van sporthal Schuttersveld in Crooswijk.
Ché maakt nog meer kunst: hieronder zie je één van zijn werken op Instagram.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl