ROTTERDAM

Sparta naar Voren na twee klinkende overwinningen: 'Complimenten aan Rijsdijk, verdrietig van Brym'

Michael Marinus te gast in Sparta naar Voren!
Michael Marinus te gast in Sparta naar Voren! © Rijnmond
Na twee klinkende overwinningen in vier dagen dansen Anton Slotboom, Ruud van Os en Frank Stout de horlepiep in een nieuwe aflevering van Sparta naar Voren! Het lijkt op tijd op de rit en dus komen de heren superlatieven tekort. Het vrolijke gezelschap wordt bijgestaan door Michael Marinus, de maatschappelijk manager van De Betrokken Spartaan. “Ik heb gisteren bescheiden gejuicht op de tribune, dat vond ik wel zo netjes.”
“De goal van Clement, daar voelde ik van alles bij”, antwoordt Anton op de vraag van Frank van wat het mooiste moment van de wedstrijd was. “Het leek wel een trainingspartij.” Ruud heeft een ander moment gekozen en dat was de redding van Nick Olij na de 3-1. “Vitesse kreeg een gigantische kans op de 3-2. Als die erin was gegaan, dan hadden we echt een hele zware tweede helft gehad”, volgens hem.
“Olij zag er bij de eerste goal niet heel goed uit, maar hij is zo goed in de 1-op-1 duels”, gaat Ruud verder. “Hij frustreerde Vitesse heel erg”, vult Anton aan. “Hij begon met tijdrekken en daar raakte Vitesse van aan de kook. Hij snapt het spelletje heel goed.” Van tevoren was dit al aangegeven bij de selectie. “Rijsdijk heeft gezegd dat we sluwer moesten spelen”, zegt Anton. Michael Marinus snapt dit gedrag wel in grote wedstrijden, maar in wedstrijden zoals deze had het voor hem niet gehoeven. “Ik vond het een beetje ongepast”, vindt hij.

Kleine kritiekpunten

Ondanks de klinkende zege op Vitesse klonk er toch kritiek. “Ik vond ons niet goed spelen”, zegt Ruud. “Zaterdag waren we beter. En dan de wissels”, gaat hij verder. “Daar werd ik echt verdrietig van. Brym had er helemaal geen zin in.” Daar is Anton het mee eens. “Brym viel echt door de mand. Daar moeten we mee verder de komende tijd, want het leek op een ernstige blessure van Lauritsen”, zegt hij. “Het is zo lamlendig. Hij zette geen druk, dat je denkt van: mijn hemel.’’ Ondanks de slechte beurt van Brym houdt Ruud toch geloof in de aanvaller. “We moeten hem nog een kans geven. Sowieso maakten de aanvallende wissels de verwachtingen niet waar.”
Deze twee overwinningen komen tot stand zonder Kitolano op het veld. “Complimenten aan Jeroen Rijsdijk”, vindt Anton. “Er zit vechtlust op dit middenveld. Verschueren speelde zo goed.” Ruud zag een andere uitblinker op het veld, Mike Eerdhuijzen. “Sinds hij weer terug is, is hij echt fantastisch.” Ruud was wederom kritisch op de backs. “Bakkari en Van der Kust zaten er niet lekker in”, vond hij.
“Van der Kust had wederom een assist en werd zelfs toegezongen”, brengt Frank in. “Ik sprak hem zaterdag en vindt dat hij ook in de eerste seizoenshelft goed had gespeeld. Dan ga ik niet direct de feestvreugde bederven, want dat is natuurlijk niet zo." Anton reageert: “Hij begint inderdaad langzamerhand beter te worden” vindt hij. Realisme heeft bij Ruud altijd de overhand en relativeert de boel. “Ik zou zeggen: ik vind hem minder slecht worden.”

Hadj Moussa is een circusvoetballer

Het ging ook nog even over de nieuwe aankoop van Feyenoord, Anis Hadj Moussa. “Die kan er helemaal niks van. Wat een circusvoetballer is dat zeg. Dat is weggegooid geld”, aldus een wederom genuanceerde Ruud van Os. “Zeker als je Van der Kust niet eens langskomt”, vult Frank aan. "Het is net Bassie en Adriaan", zegt Ruud.
Verder vertelt Michael over de Betrokken Spartaan. ”We proberen zoveel mogelijk impact te maken op de omgeving. We richten ons op kansengelijkheid. We zorgen ervoor dat kinderen in de wijk kunnen voetballen. We leiden jongeren op, die voor de club Sparta kunnen werken”, somt hij op. “Voor de stichting is het belangrijk om een toekomst te bieden aan de jongeren in de buurt.”
Naast deze belangrijke boodschap komt ook de glazen bol voorbij en de Spartaan van de week. Kortom, een positieve break van de week.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl