Veel liefhebbers bij luchtvaartbeurs Rotterdam airport

Tientallen kraampjes met dia's, foto's, boeken, tijdschriften en vliegtuigmodellen. Echte verzamelaars zochten zaterdag bij de luchtvaartbeurs op Rotterdam The Hague Airport naar dat ene bijzondere model.

"Ik ben luchtvaartenthousiast vanaf 1962", vertelt Ad Jan Altevogt. Met vrienden reist hij de hele wereld over om vliegtuigen te spotten en van alle types en modellen een mooi archief aan te leggen. "Alle foto's die je hier ziet, heb ik zelf gemaakt", vertelt hij trots. 

Dia's met een loep bekijken

Per foto vraagt Altevogt 50 eurocent, de dia's zijn duurder maar trekken meer aandacht. Een geïnteresseerde koper bekijkt de dia's voorzichtig met een loep. "Ik ben verzamelaar, dus ik zoek er tussenuit wat ik nodig heb", vertelt hij. De man heeft twee boeken bij zich, zodat hij precies weet waar hij naar op zoek is. 

Door de ideale ligging van de luchtvaartbeurs kunnen liefhebbers ook buiten vliegtuigen zien stijgen en landen. Maar volgens Altevogt staan er geen bijzondere modellen op de luchthaven. "Een paar privévliegtuigjes, ze stellen niet zo veel voor."

Vliegtuigmonteur

De 16-jarige Kelvin is er niet voor de foto's, hij heeft voor 10 euro twee dozen vol met studieboeken gekocht. "Ik wil vliegtuigmonteur worden, ik vind het zo speciaal hoe die kisten in de lucht kunnen blijven."

Het evenement bestaat al sinds 1996 en wordt elk jaar gehouden in het Worldhotel Wing. Vooral veel mannen komen erop af. "Helaas. Ook al is het voor de dames gratis", aldus Leo Hoogerbrugge van de organisatie. "Maar ik ben wel heel blij om te zien dat er ook de nodige jongelui rondloopt."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: