Dansstudio heeft 20 duizend euro nodig voor WK streetdance

Dansstudio KP in Spijkenisse zoekt sponsors voor het WK in Groot-Brittanniƫ. Vorige week werd de dansschool tweede bij het Nederlands Kampioenschap Streetdance. Nu mogen de meiden naar Blackpool voor het wereldkampioenschap, maar veel dansers hebben er het geld niet voor.

Coach en oprichter Kimberley Pikeur wil dat alle zestien meiden uit het team mee kunnen. Daarvoor is een behoorlijke som geld nodig. "Het gaat om ongeveer 20 duizend euro. Voor de reis, het hotel en ook deelname aan het toernooi", legt ze uit.

Zelf zitten de meiden ook niet stil. Zij halen bijvoorbeeld flessen op voor statiegeld en gaan op Koningsdag op het Marktplein in Spijkenisse activiteiten doen, zoals haren vlechten en schminken. Maar Pikeur hoopt nog via crowfunding en sponsoring veel geld op te halen.

Tweede huis

De meiden voelen zich helemaal op hun plek bij Dansstudio KP. "Het is een tweede huis voor mij", vertelt Lisa (14). "Ik ben er bijna elke dag. Het is super fijn om hier te zien. Hier kan je je gevoelens uit."

Ook Omani van 11 jaar is graag bij Dansstudio KP. "Het liefst ben ik hier elke dag, omdat ik super veel van dansen hou. Hier kan ik druk zijn en mijn energie kwijt."

'Kom ons helpen!'

Je kunt geld doneren aan Dansstudio KP via een speciale website. Er is al ruim 1300 euro binnen. "Kom ons helpen", roept coach Pikeur op.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Spijkenisse
Deel dit artikel: