'Straatracers A16': wij reden alleen sportief

De politie heeft zaterdagavond bestuurders aangepakt van een Ferrari, Mercedes en Lamborghini. Ze reden met onjuiste nummerborden. De agenten waren afgekomen op een melding over autoracen op de A16.

Op het parkeerterrein van het BP-tankstation bij de Sandelingen-West aan de A16 in Hendrik-Ido-Ambacht zouden meerdere voertuigen staan die hard over de vluchtstrook zouden hebben gescheurd en midden op de snelweg een kickdown maakten. Het ging naast de drie genoemde wagens ook om een Porsche.

De automobilisten erkenden dat ze 'sportief' hadden gereden. Maar omdat de politie zelf geen getuige was van het racen, konden de bestuurders daar niet voor bekeurd worden.

Maar er mankeerde wel iets aan de Ferrari, Lamborghini en Mercedes. De handelaarsplaten van de Mercedes waren niet meer geldig. De nummerborden zijn ingenomen en dat kost de bestuurder 380 euro.

De Ferrari reed niet rond met een kentekenplaat, maar met een sticker. Daarvoor moet de bestuurder 140 euro aftikken. 

De Lamborghini had Duitse export-kentekenplaten, maar mocht daar niet mee in Nederland niet rijden. De Lamborghini en de Mercedes mochten niet verder rijden. De bestuurders hebben een autoambulance moeten regelen. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: