FC Dordrecht maakt het onnodig spannend tegen Almere City

FC Dordrecht is maandag de winnaar geworden in de confrontatie tegen Almere City. De Schapenkoppen klopten de lijstaanvoerder van de vierde periode met 3-2. Dordt maakte het duel vol met tien man, waardoor het vooral in de slotfase spannend was.
De thuisploeg startte beter aan de wedstrijd dan Almere City, dat bovenaan staat in de vierde periode. Na achttien minuten opende FC Dordrecht de score. Jari Schuurman schoot een vrije trap raak (1-0). Vervolgens kregen Crysencio Summerville en Joël Zwarts in een kort tijdbestek twee goede kansen, maar zij lieten het na om voor Dordt te scoren.
Na de rust ging FC Dordrecht op hetzelfde elan verder. Twee minuten na de thee strafte Oussama Zamouri een fout van Almere City af (2-0). Net na het uur besliste Joël Zwarts het duel met een goed uitgespeelde 3-0.
Een smet was de rode kaart voor Thomas Kok, die de laatste weken een goede vorm had. De middenvelder van FC Dordrecht kreeg twee gele kaart, dus mocht hij vlak na de 3-0 met een rode kaart vertrekken. Vervolgens scoorden Damon Minrani en voormalig Dordtenaar Youri Loen in de slotfase voor Almere City (3-2). Uiteindelijk trok Dordt de zege nog over de streep.

FC Dordrecht - Almere City 3-2 (1-0)

18' 1-0 Jari Schuurman
47' 2-0 Oussama Zamouri
61' 3-0 Joël Zwarts
82' 3-1 Damon Minrani
90+4' 3-2 Youri Loen
Rood: 62' Thomas Kok (FC Dordrecht, 2x geel)
Opstelling FC Dordrecht: Janssen; Stankov, Breedijk, Peijnenburg, Green; Kok, Schuurman, Timmermans; Summerville (70' Power), Zwarts (70' Schalekamp), Zamouri (70' Cijntje)