nieuws

Intens gelukkige Rob herenigd met zijn parkiet

Rob is weer herenigd met zijn Rocco
Rob is weer herenigd met zijn Rocco © MediaTV
De brandweer moest eraan te pas komen, maar inmiddels kan Vlaardinger Rob van Arkelen zijn vierjarige Nanday parkiet Rocco weer in zijn armen sluiten. Het dier was er eerder op de dag van tussen gegaan.
Op een onbewaakt moment was Rocco opeens buiten. "Ik zat even op de wc", vertelt Van Arkelen. De honden waren op dat moment buiten aan het blaffen en zijn vrouw had al gewaarschuwd dat hij de poort dicht moest maken, omdat de parkiet er anders vandoor zou gaan. "Net op het moment dat ik de honden binnenliet, vloog Rocco naar buiten."
Het dier bleef nog even rond het huis vliegen, maar werd door de harde wind algauw weggeblazen. "Ik heb de halve morgen buiten gelopen, zijn naam roepend", vertelt Van Arkelen. Pas toen hij de hoop op wilde geven, hoorde hij Rocco antwoorden.

Dolgelukkig

De vogel bleek in een boom twee straten verderop te zitten. "Mijn hart brak toen ik Rocco hoorde fluiten. Ik was echt bang dat hij weg was. Rocco is echt mijn kindje, net als mijn honden overigens. Waar ik ga, gaat Rocco. Behalve vandaag dan."
Vanuit de boom riep Rocco hard 'papa', maar Van Arkelen kon met de ladder niet bij zijn vogel. "Hij wilde wel naar me toekomen, maar hij durfde niet", denkt hij. Toen werd toch maar de hulp van de brandweer ingeroepen.
Die rukte meteen groot uit met twee gewone auto's en een ladderwagen. "Ik denk dat er een man of negen onder die boom stond, dat verbaasde me wel." Met de ladderwagen en een brandweerman kon Van Arkelen zijn Rocco uit de boom krijgen. "Ik was zo blij om dat beestje weer te zien, ik ben echt dolgelukkig."
Hij is de brandweer erg dankbaar voor hun hulp en heeft ze als bedankje diezelfde middag nog Limburgse vlaaien gebracht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl