Korfbal Leaguefinale keert terug in Rotterdam Ahoy

De finale van de Korfbal League keert terug in Rotterdam. Na vier seizoenen Ziggo Dome in Amsterdam, vindt de eindstrijd vanaf volgend jaar weer plaats in Ahoy. De eerste rentree van de korfbalfinale in Ahoy staat gepland op zaterdag 4 april 2020.

Van 1990 tot en met 2015 was Rotterdam Ahoy al het decor van de zaalfinale. Daarna verhuisde het evenement voor vier jaar naar de Ziggo Dome, met als meest recente editie de finale tussen Fortuna en PKC, van bijna twee weken geleden.

"De finales (A-jeugd en Korfbal League), met meer dan tienduizend toeschouwers, worden omringd door diverse side-events en het jaarlijkse Korfbalcongres", vertelt Rob Meijer, voorzitter van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. "De korfbalsport zal Rotterdam Ahoy de komende jaren weer laten zinderen en beven."

"Jarenlang was de 'Road to Ahoy' een begrip voor korfbalminnend Nederland", vult wethouder van sport Sven de Langen hem aan. "Als sportstad zijn wij dan ook trots dat verenigingen, spelers, speelsters en fans opnieuw mogen uitkijken naar dit topsportevenement in een uitverkocht Ahoy."

Ontmoetingsplek

Kees Rodenburg, directeur van het KNKV, licht het besluit verder toe. "Het zijn twee fantastisch mooie sporttempels, maar Ahoy blinkt uit in het samen zijn van supporters, het is een ontmoetingsplek." Verslaggever en korfbalkenner Frank Stout vult hem aan: "Vooral die ring op Ahoy heeft iets magisch, daar kun je elkaar ontmoeten terwijl je een biertje drinkt en naar de wedstrijd kijkt. Het sociale aspect keert nu terug."

Beluister hierboven het hele fragment uit Radio Rijnmond Sport, waarin we belden met Kees Rodenburg en Frank Stout.

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren