nieuws

Shell hoopt op einde acties na nieuw voorstel

Shell Pernis. Archieffoto
Shell Pernis. Archieffoto
Shell heeft een nieuw loonvoorstel gedaan aan de vakbonden. Daarmee wordt onder meer het loon de komende drie jaar elk jaar verhoogd. Het bedrijf verwacht dat dit positief zal worden ontvangen en dat daarmee vrijdagmiddag de acties van het personeel in Moerdijk en Pernis zullen stoppen.
Het betreft een structurele loonsverhoging van 3 procent in 2019, van 2 procent in 2020 en van 2,5 procent in 2021. Verder komt er een verdienste van 1,5 procent per jaar voor de looptijd van de cao, afhankelijk van schaal en werkprestaties.
Het zou gaan om een verbeterd en ultiem voorstel, hoger dan oorspronkelijk gepland, omdat de looptijd van de cao wordt uitgebreid naar drie jaar.
Op de locaties in Moerdijk en Pernis werd vanaf begin april actie gevoerd. Personeel werkt er langzamer, of voert bepaalde werkzaamheden niet uit.
Dat zorgde er onder meer voor dat Shell force majeure verklaarde op de productie van chemieproducten in Moerdijk. Dat is een juridische term die oliebedrijven beschermt als ze door overmacht niet kunnen voldoen aan leveringsverplichtingen.
Lees meer: Acties personeel Shell dwarsbomen producties

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!