nieuws

Aboutaleb: hertelling alle stemmen Rotterdam

ROTTERDAM - Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam wil een hertelling van alle stemmen die zijn uitgebracht tijdens de verkiezingen van 3 maart. Dat heeft Aboutaleb laten weten tijdens een persconferentie op het Rotterdamse Stadhuis.
Hij heeft de commissie Onderzoek Geloofsbrieven geadviseerd ,,om over te gaan tot een integrale hertelling van alle uitgebrachte stemmen voor de gemeenteraad''. Voorzitter Remco Oosterhoff verwacht dat zijn commissie het advies overneemt.

Openbaar

Aboutaleb is al begonnen met voorbereidingen voor een hertelling van de stemmen. Die zal openbaar worden uitgevoerd door ambtenaren die vorige week niet bij de gemeenteraadsverkiezingen betrokken waren.

Commissie tot Onderzoek van de Geloofsbrieven

De beslissing tot een hertelling moet genomen worden in de Commissie tot Onderzoek van de Geloofsbrieven. Die komt vanavond voor het eerst bij elkaar. Aboutaleb heeft de commissie geadviseerd om de stemmen te laten hertellen. Veel partijen in Rotterdam willen hertelling, omdat er op diverse stembureaus onregelmatigheden zijn geconstateerd.
Dat er het nodige is misgegaan bij het stemmen in Rotterdam is wel duidelijk. Kijk hier naar een overzicht.