nieuws

'Meldingen na vrijdag worden niet onderzocht'

2010_RTV_verkiezingsborden_PvdA_LeefbaarRotterdam_CDA.cropresize.tmp.JPG
2010_RTV_verkiezingsborden_PvdA_LeefbaarRotterdam_CDA.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - De commissie die het verloop van de gemeenteraads-verkiezingen in Rotterdam onderzoekt bekijkt geen onregelmatigheden die na afgelopen vrijdag bekend zijn geworden.
Dat zegt voorzitter Oosterhoff van de zogeheten Commissie tot Onderzoek van de Geloofsbrieven. Dat betekent dat bijvoorbeeld meldingen van fraude met dubbele stempassen in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek niet worden meegenomen in het onderzoek.
Ook bleek dat in de deelgemeente stemmen voor de deelraad en de gemeenteraad in één bus zijn beland. Ook zouden elders kandidaten stemmers hebben geronseld, zoals we eerder hebben gemeld in eerdere berichtgeving over de nasleep van de gemeente- en deelgemeenteraadsverkiezingen.
Feitelijk betekent dit als deze meldingen na vrijdag bekend werden, ze niet worden meegenomen door de Commissie.
Op stembureau 331 in Rotterdam-Zuid liep de stemming volledig uit de hand zegt voorzitter van het stembureau Jan Maat. Stemformulieren werden gestolen, mensen geïntimideerd en de voorzitter trof 's avonds zijn auto bekrast aan. Zie hieronder een lang interview met de voorzitter van dit stembureau.

Doe mee aan de poll rechtonder op de homepage!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl